Két meccsen százegy gólt lőtt az MKB Veszprém a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 22:13
A második mérkőzésen félgőzzel is kiütötte az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a Győrt a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A visszavágót Zdravko Zovko együttese tizennyolc góllal nyerte meg, és összesítésben negyvenhattal volt jobb a jóval gyengébb játékerőt képviselő zöld-fehéreknél.
Marko Vujin a két meccsen tizenhat gólt szerzett
Marko Vujin a két meccsen tizenhat gólt szerzett
Marko Vujin a két meccsen tizenhat gólt szerzett
Marko Vujin a két meccsen tizenhat gólt szerzett

A bajnok MKB Veszprém már tegnap is megsemmisítő csapást mért a Győr együttesére a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a két csapat első mérkőzésén. A 28 gól különbségű találkozó után már tudni lehetett, hogy Tóth László csapatának semmi esélye nem maradt arra, hogy valamennyire is szorossá tegye a párharcot.

A találkozót tehát csak amiatt kellett lejátszani, mert a rendszer szerint oda-visszavágós rendszerben rendezik a kupasorozatot ebben a szakaszában.

A veszprémiek is valahogy így álltak hozzá az „összecsapáshoz”, hiszen a mérkőzés elején a győriek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és az MKB csupán arra ügyelt, hogy tartsa magát: ne égjen le hazai közönség előtt.

Az első játékrész vége előtt két perccel Zdravko Zovko együttese még háromgólos hátrányban volt, azonban a szünetre egyenlítettek a hazaiak.

A második játékrész elején aztán összekapta magát a Veszprém, és hét perc alatt hatgólosra növelte a különbséget a maga javára, és ezzel egyben tudatosította is a győri játékosokban, hogy hiába reménykedtek egy esetleges szoros mérkőzésben - netán győzelemben -, erre esélyük sincs.

A hazaiak fórja folyamatosan nőtt a mérkőzés végéig, míg végül a bajnok tizennyolc góllal győzte le a zöld-fehéreket.

Az MKB így végül 101-55-ös összesítéssel jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

KÉZILABDA. MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, FÉRFIAK

MKB VESZPRÉM KC - SEAT-ETO FKC 46–28 (18–18)
Veszprém, 800 néző. V: Hargitai, Markó
VESZPRÉM: Tatai – Vujin 6, Gulyás 4, COSMA 5, Lushnyikov, PUTICS 8 (3), Iváncsik G. 4. Cs: LISZKAI (kapus), Lazarov 7, Tombor 2, Gál 2, PÁSZTOR 8. Edző: Zdravko Zovko
SEAT-ETO: Majeri – Miss 2, Szabó 3, Széles, Dénes 2 (1), Bognár 2, PÁLOS 6. Cs: Hoffmann (kapus), Iváncsik Á. 3 (1), Horváth 3, Schuch 2, Nagy 2, Harta 2, Szalafai 1. Edző: Tóth László
Az eredmény alakulása. 5. p.. 2–4. 9. p.: 4–7. 11. p.: 7–7. 13. p.: 9–8. 19. p.: 12–12. 28. p.: 15–18. 37. p.: 26–20. 41. p.: 29–21. 47. p.: 33–23. 55. p.: 42–26
Kiállítások: 2, ill 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2
Mestermérleg
Zdravko Zovko: – A Magyar Kupa-győzelem felé vezető úton teljesítettük azt, hogy a legjobb négy közé jutottunk.
Tóth László: Letudtuk a kötelezőt. A két meccsen elértük azt, amit elterveztem, sok sikert a Veszprémnek a folytatásban.
Továbbjutott a Veszprém KC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik