Női Giro: holland siker a 3. etapon, Vas a főmezőnnyel ért célba

Vágólapra másolva!
2022.07.04. 17:25
null
Vleuten (középen) nyerte meg a szakaszt (Fotó: Getty Images)
A női Giro d'Italia kerékpáros-körverseny a Cesena körüli 121 kilométer hosszú negyedik szakasza holland győzelmet hozott: a közel 50 kilométerrel a vége előtt megszökő Annemiek van Vleuten ért célba elsőként a spanyol Mavi Garcíát megelőzve az enyhén lejtős befutóban.

A női Giro d'Italia első igazán nehéz szakasza a Cesena körül kialakított 121 kilométeres útvonalon várt a mezőnyre: ha rengeteg rövid, ám meredek emelkedő önmagában nem lett volna elég, még a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a bringásoknak.

A rajt után több kérészéletű szökési próbálkozás is akadt, ám egyik sem járt sikerrel, aztán úgy 50 kilométerrel a vége előtt egy 20 fős elmenés járt sikerrel, ebben az összetettet vezető Elisa Balsamo is ott volt – más kérdés, hogy aztán ő is leszakadt. Végül hárman maradtak az élen a cél felé közeledve, s az utolsó emelkedőn Van Vleuten és García leszakította Marta Cavallit, így kettejük között dőlt el a szakasz.

Van Vleuten volt, aki okosabban teljesítette az enyhén lejtős befutót, így a világ- és olimpiai bajnok 39 éves holland pályafutása 11., női Girón aratott győzelmével az élre állt.

Vas Kata Blanka a 37. helyen ért célba a rózsaszín trikótól búcsúzó Balsamo csoportjának tagjaként, hátránya több mint 11 perc volt a győzteshez képest, összesítésben azonban öt helyet javítva feljött a 27. pozícióba.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kedden a Carpi és Reggio Emilia közötti 126.1 kilométeres táv vár a mezőnyre a vasárnapig tartó viadalon.

NŐI GIRO, D'ITALIA
4. szakasz, Cesena–Cesena, 120.9 km

1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 3:13:13 óra
2. Mavi García (spanyol, UAE) 1 mp hátrány
3. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) 43 mp h.
...36. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 11:10 p h.
37. Vas Kata Blanka (SD Worx) azonos idővel

Az összetett élcsoportja
1. Van Vleuten 8:46:33 óra
2. García 25 mp h.
3. Cavalli 57 mp h.
...27. Vas 11:41 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik