A hazugságon kapott Michael Rasmussen visszatérésre készül

Vágólapra másolva!
2008.04.24. 15:41
A tavaly rendezett francia nemzetközi kerékpáros körverseny a 2007-es esztendő legnagyobb nemzetközi sportbotrányát hozta. A versenyt vezető Michael Rasmussenről kiderült, hogy a doppingvizsgálatok elkerülése érdekében hazudott hollétéről, ezért csapata a Rabobank az összetett vezetés megszerzése után visszaléptette, később kirúgta. A dán bringás azóta is csapat nélkül tengődik, de egy hónap múlva újra versenyezni szeretne.
Rasmussentől elvették a sárga trikót
Fotó: Imago (archív)
Rasmussentől elvették a sárga trikót
Rasmussentől elvették a sárga trikót
Fotó: Imago (archív)
Rasmussentől elvették a sárga trikót

A 33 éves kerékpáros az elmúlt háromnegyed évben sem tágított attól, hogy a doppingvádak alól tisztázza magát, ezért ügyvédet is fogadott, és emellett teljes erőbedobással is készül a visszatérésre.

Rasmussen a tavalyi Touron csak néhány egynapos kritérium-versenyen indult, csapata jelenleg nincs. Néhány hónapja kapott ugyan egy ajánlatot az Acqua-Sapone&Caffé Mokambo csapatától, de a gárda vezetősége végül visszalépett, mivel túl sokat kért a dán.

Így aztán Rasmussen a jelentősebb országúti kerékpár-versenyeken mostanában csak nézőként vesz részt. Ilyen minőségében volt jelen a Giro del Trentino olasz verseny második szakaszának befutójánál is, amelyet egyébként Stefano Garzelli nyert meg.

„Egyelőre arra várok, hogy Monacóban a kerékpáros szövetség előtt elmondhassam a tavalyi Touron történtekről a saját változatomat is. Sajnos azonban semmi nem történik, pedig volna miről beszélnem, mert szerintem például a Rabobank megfelelő indoklás nélkül rúgott ki” – kesergett Rasmussen.

„Nem tudok és nem is akarok versenyezni, mielőtt a helyzetem világosan nem tisztázódik. Folytatom tovább a felkészülést, mert meggyőződésem, hogy egy hónapon belül újra harcolhatok a győzelmekért a versenyeken” – mondta Michael Rasmussen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik