Davide Rebellin újabb napot és újabb Discovery-támadást élt túl

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 18:01
A Párizs–Nizza hatodik szakaszán is megőrizte az összetettben élen álló versenyzőnek járó sárga trikót az olasz Davide Rebellin. Az etapot a spanyol Luis León Sánchez nyerte.
Luis León Sanchez joggal örült, nehéz szakaszt nyert meg
Reuters
Luis León Sanchez joggal örült, nehéz szakaszt nyert meg
Luis León Sanchez joggal örült, nehéz szakaszt nyert meg
Reuters
Luis León Sanchez joggal örült, nehéz szakaszt nyert meg

Noha előzetesen az amerikai Levi Leipheimertől várhattuk a legjobb teljesítményt a Discovery-sek közül a Párizs–Nizzán – nem véletlenül ő a csapat kapitánya a versenyen –, mostanra egyértelművé vált, az amerikai gárda legjobb embere ezúttal a 24 éves spanyol Alberto Contador.

Az előző szezont az Astanánál töltő, a Funtes-ügyben érintett bringás a télen érkezett új csapatához, és már a Valencia körversenyen bizonyította: jó igazolás volt, mivel Alejandro Valverde előtt diadalmaskodott a viadal legnehezebb szakaszán. A Párizs–Nizzán pedig előbb megnyerte a negyedik etapot, majd a hatodikon minden megtett, hogy elvegye a sárga trikót az élen álló olasz Davide Rebellintól (Gerolsteiner).

A Brignoles-ból Cannes-ba vezető úton kilenc kategorizált emelkedő várt a bringásokra, egy első, öt második és három harmadik, ez pedig kiváló terep volt az akciókra. A Discovery – amely Contador és Jaroszlav Popovics révén már két etapon nyert – újfent bizonyította: a kerekesek rendkívül erős csapatot alkotnak, amely Ivan Basso számára is biztató lehet a nagy körversenyekre gondolva.

A 200 kilométeres etap folyamatos szökési kísérletekkel indult, végül hatan léptek meg a mezőnytől: Levi Leipheimer, Tom Danielson (mindkettő Discovery), Luis León Sánchez (Caisse d’Epargne), Christian Vandevelde (CSC), Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) és Sylvain Chavanel (Cofidis). Az egység a 166. kilométerig volt meg a hatok között, ekkor Chavanel támadott, azonban León Sánchez kivételével mindannyiukat befogta a Cadel Evans (Predictor-Lotto) és Contador vezette mezőny.

Sőt, a Rebellintől csak hat másodpercre lévő spanyol támadott is az utolsó, második kategóriás hegyen, azonban hiába lépett meg Contador az olasztól, a lejtmenetben ismét csak León Sánchez maradt az élen, így a Discovery bringása nem tudott közelebb kerülni riválisához.

”Rendkívül sokat dolgozott a csapat, nagyon elfáradtam a mai szakaszon – mondta Rebellin – Bízom benne, hogy a holnapi utolsó napon meg tudom tartani a sárga trikót. A hegyekben legerősebb Contador mellett több kerekes is közel van hozzám az összetettben, nyitva kell tehát tartanom holnap a szemem.”

A vasárnapi utolsó szakasz Nizzából indul, és Nizzába érkezik a mezőny, a 129.5 kilométeres etapon három első és egy második kategóriás hegyet kell leküzdeni.

65. PÁRIZS–NIZZA (ProTour-sorozat)
6. szakasz. Brignoles–Cannes (200 km):

1. Luis León Sánchez (spanyol, Caisse d'Epargne) 4:46:32 (41.879 km/óra)
2. Lorenzetto (olasz, Milram) 28 másodperc hátrány
3. Pineau (francia, Bouygues Telecom) azonos idővel
…9. Rebellin (olasz, Gerolsteiner) a. i.
Az összetett állása:
1. Davide Rebellin 26:39:39 (42.407 km/óra)
2. Contador (spanyol, Discovery) 6 mp h.
3. León Sánchez 16 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik