Jégkorong: Simpson beszélt Kulmaláról; sok szurkolót vár a Tüskecsarnokba

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 08:26
Csütörtökön az A-csoportos olaszokkal, szombaton az ukránokkal mérkőzik meg a magyar férfi jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás-emléktornán. A keddi sajtónyilvános edzésen Sean Simpson szövetségi kapitányt kérdezte az NSO Tv az előttük álló feladatról, valamint a mögöttük hagyott egy évről. Emellett szó esik a válogatottban ismét szereplő Galló Vilmosról, valamint Rasmus Kulmaláról is, aki először öltheti magára a magyar mezt. 

„Rasmus Kulmala az ötödik évét tölti Magyarországon, a DVTK-ban majd az FTC-ben is bizonyította, hogy jó játékos. Gyors, sokat dolgozik a jégen és érti a játékot. Emellett remek mentalitással rendelkezik, s ami még fontos, a magyar színekért akar játszani. Mindenképpen hasznára lehet a csapatnak. Bár még nem kapta meg a magyar állampolgárságot, ezen a tornán játszhat a válogatottban. Megnézzük, mire képes, aztán májusban meglátjuk, hogy a divízió I-es világbajnokságon is számíthatunk-e rá” – mondta Sean Simpson a magyar válogatott újoncáról.

Videónkban bővebben is beszél arról, hogyan értékeli az elmúlt egy évet, amióta ő a szövetségi kapitány. Illetve szót ejt arról is, mennyire várja, hogy Galló Vilmost, illetve Sebők Balázst is jégre küldhesse az olaszok és az ukránok ellen.

A SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA PROGRAMJA
BUDAPEST, TÜSKECSARNOK
November 11., csütörtök
19.00:
Magyarország–Olaszország
November 12., péntek
15.00:
Olaszország–Ukrajna
November 13., szombat,
16.00:
Magyarország–Ukrajna

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Rajna Miklós (UTE), Hetényi Zoltán (DEAC), Arany Gergely (FTC)
Védők:Macaulay Scott (MAC), Szirányi Bence (DVTK), Garát Zsombor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Pozsgai Tamás (MAC), Kiss Dániel (UTE), Kiss Roland (DVTK), Tóth Gergely (MAC)
Csatárok:Sebők Balázs (Ilves Tampere – Finnország), Galló Vilmos (Lulea HF –Svédország), Erdély Csanád (Fehérvár), Csányi Karol (Zvolen – Szlovákia), Sofron István (Csíkszereda – Románia), Vincze Péter (Gyergyói HK – Románia), Nagy Gergő (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Nagy Krisztián (SaPKo – Finnország), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Szita Donát (Rungsted Seier Capital – Dánia), Mihály Ákos (Fehérvár), Rasmus Kulmala (FTC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik