S. B.
2023.11.21 15:37 Frissítve: 2023.11.21 16:42

Erste Liga: a Csíkszereda közleményben reagált Kevin Constantine ügyére

A kanadai top junior-jégkorongbajnokság egyik tagszervezetében, a Nyugati Hoki Ligában (WHL) „diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések” miatt eltiltott volt magyar szövetségi kapitány, Kevin Constantine ügyében jelenlegi klubja, a Csíkszereda hivatalos közleményt adott ki.

Constantine (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

 
Fegyelmi eljárás indult Constantine ügyében

A kanadai eltiltás után a napokban a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) fegyelmi eljárást kezdeményezett Kevin Constantine ügyében, hiszen a székely klub vasárnap úgy fogadta a címvédő Gyergyói HK-t, hogy Kevin Constantine-t annak ellenére jelölte a mérkőzésre hivatalos személynek, hogy az amerikai edzőt a tengerentúlon eltiltották, így hivatalosan 2025-ig még csak nem is kérvényezheti, hogy ismételten munkába álljon. 

A csíkszeredai csapat a közleményében kijelenti, a klub eddig is, ezután is az érvényes szabályok szerint járt és jár el, jogkövető magatartást tanúsított és tanúsít még akkor is, ha a szabályokat menet közben megváltoztatják, valamint azt is tisztázza, hogy jelen esetben nincs másról szó, mint véleménykülönbségről. 

Továbbá a klub elárulja, nincs tudomásában, hogy Constantine jogvitában állna a szövetséggel, vagy hogy a hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy lenne. Ennek ellenére kimondja, hogy az ellene indított fegyelmi eljárást figyelembe veszi, de bízik a bizonyítékaiban és hisz benne, hogy meg fogja védeni az igazát. 

2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.