Washingtonban győzött, és ezzel élre ugrott keleten a New Jersey

Vágólapra másolva!
2008.02.25. 08:45
Hét mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 136. játéknapján. Három mérkőzésen vendégsiker született, a San José szétlövés, a New Jersey Devils pedig hosszabbítás után diadalmaskodott.
John Madden (balra) győztes gólt ütött Washingtonban
Reuters
John Madden (balra) győztes gólt ütött Washingtonban
John Madden (balra) győztes gólt ütött Washingtonban
Reuters
John Madden (balra) győztes gólt ütött Washingtonban

Sorozatban ötödik győzelmét aratta a New Jersey Devils, amely így az Ottawát megelőzve a Keleti főcsoport élére ugrott. Az első két harmad gól nélkül telt el a washingtoni mérkőzésen, ám a záró játékrész alig kezdődött el, amikor Jamie Langenbrunner gólra váltott egy emberelőnyös szituációt, vezetést szerezve ezzel a vendégeknek.

Az egyenlítésre nem kellett sokáig várni, bő két perc múlva Alekszander Szjomin volt eredményes. A hosszabbításra maradt a döntés, és ötven másodperccel a ráadás vége előtt John Madden megszerezte csapatának a győzelmet jelentő találatot.

Bár Alekszander Ovecskin sorozatban ötödik meccsén maradt gól nélkül, a Capitalsnak az első harmadban több lehetősége is volt eldönteni a meccset, hiszen Matt Bradley és Eric Fehr is a kapufát találta el.

Pittsburghben Jevgenyij Malkin, a góllövőlista éllovasa maradt találat nélkül sorozatban másodszor, és a Penguins hazai pályán ki is kapott. A mérkőzés szétlövéssel dőlt el a vendég San José javára, de a hosszabbításban is csak Ty Conklin védései tartották meccsben a Pittsburghöt.

Három meccs után nyert újra az Edmonton, amely a Coloradót verte meg. Sorozatban hetedik meccsén szerzett pontot a New York Rangers, amely öt gólt vágott a Floridának. Teemu Selänne pályafutása 20. háromgólos meccsét produkálta, összesítésben már 546 találatnál jár.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 136. JÁTÉKNAP:
Minnesota Wild Calgary Flames 1-2
Pittsburgh Penguins San José Sharks 1-2 – szétlövés után
Washington Capitals New Jersey Devils 1-2 – hosszabbítás után
New York Rangers Florida Panthers 5-0
Edmonton Oilers Colorado Avalanche 3-2
Phoenix Coyotes St. Louis Blues 2-0
Anaheim Ducks Chicago Blackhawks 6-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik