Megverte a Dallast, s újra a rájátszásban az Anaheim Ducks

Vágólapra másolva!
2007.03.24. 09:11
A kacsáknak a hosszabbításban sikerült kivívniuk a győzelmet, s ezzel a tavalyi évhez hasonlóan most is részt fognak venni a playoff küzdelmeiben. Hosszú idő után nyert az Edmonton, háromgólos hátrányból fordított a Buffalo.
Nagy fegyvertényt vitt véghez az Anaheim a playoffba jutással
Nagy fegyvertényt vitt véghez az Anaheim a playoffba jutással
Nagy fegyvertényt vitt véghez az Anaheim a playoffba jutással
Nagy fegyvertényt vitt véghez az Anaheim a playoffba jutással

Chris Kunitz juttatta először vezetéshez a hazaiakat valamivel több, mint 14 perc után, majd két percre rá Zubov máris egyenlőre alakította az állást.

A második harmadban Mike Modano már a Dallast juttatta vezetéshez, de Kunitz újra eredményes volt, ezzel hosszabbítást harcolt ki.

Ekkor jött el a kanadai védő, Scott Niedermeyer ideje, aki két és fél perc után érte el a győzelmet jelentő találatot.

Ez volt a kanadai játékos 13. gólja a szezonban, s a sikerben nagy szerepet játszott Jean-Sebastien Giguere kapus is, aki 34 védést mutatott be.

Az Edmonton 12 mérkőzés után tudott újra nyerni, az Oilersnek szétlövés után sikerült felülmúlnia a Colorado Avalanche-et. A kanadiak Mark Reasoner büntetőgólja után ünnepelhettek hosszú idő után újra győzelmet.

A Buffalo az utolsó harmadbeli remeklésének köszönhetően fordított háromgólos hátrányból a Maple Leafs ellen, egyre kevesebb a remény tehát a torontoiak továbbjutására. Az osztrák Thomas Vanek két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A Los Angeles Kings emberelőnyös szituációból szerezte meg a győztes gólt a Chicago Blackhawks ellen. Mike Weaver szerezte a mindent eldöntő találatot.

ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 161. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Toronto Maple Lefs 5-4
Los Angeles Kings Chicago Blackhawks 2-1
Anaheim Ducks Dallas Stars 3-2 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers Colorado Avalanche 4-3 – szétlövés után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik