Hollandia Van Persie duplájával verte meg Mexikót

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 22:23
null
Van Persie Hollandia első gólját szerzi Mexikó ellen (Fotó: Reuters)
A dél-afrikai világbajnokságra készülő holland válogatott 2–1-re legyőzte a szintén vb-résztvevő Mexikót felkészülési mérkőzésen. Az oranje góljait az Arsenal támadója, Robin van Persie szerezte, míg a közép-amerikaiaknál a Manchester United tehetsége, Javier Hernández volt eredményes.

A még nem a legerősebb felállásában pályára lépő holland válogatott lendületesen kezdte a Mexikó elleni felkészülési mérkőzést, és már a kilencedik percben megszerezhette volna a vezetést. A Real Madrid középpályása, Rafael van der Vaart próbálkozott lövéssel, de próbálkozása a kapufán csattant.

Nyolc perccel később már nem volt ekkora szerencséje Guillermo Ochoának, a mexikói kapusnak: Van der Vaart ekkor előkészítőként jeleskedett, bal oldalról középre adott labdáját pedig a hosszú saroknál érkező Robin van Persie váltotta gólra. Egy szó mint száz, a mexikói védelem nem állt a helyzet magaslatán...

Az Arsenal támadója még a szünet előtt megduplázta Hollandia előnyét, ráadásul egy gyönyörű góllal. Ezúttal Ibrahim Afellay jegyezte a gólpasszt (a PSV középpályása a jobbszélről ívelt a tizenhatoson belülre), Van Persie pedig kapásból, kilenc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Mexikó erejéből csak a szépítésre futotta a Manchester Uniteddel már mindenben megegyező Javier Hernández révén. A Chicarito becenévre hallgató csatár fejjel vette be Maarten Stekelenburg kapuját.

A 21 éves tehetség átigazolásáról egyébként áprilisban egyezett meg az MU a játékos klubjával, a Chivas Guadalajarával. A fiatal mexikói még nem kapott munkavállalási engedélyt, igaz, a United már benyújtotta a szükséges papírokat az angol Labdarúgó-szövetséghez (FA). Amennyiben a szövetség elutasítja a „vörös ördögök" kérelmét, akkor Hernández nem lesz a United játékosa.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 
 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Hollandia–Mexikó 2–1 (Van Persie 17., 41., ill. J. Hernández 74.)

 

HOLLANDIA: Stekelenburg – Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid (Anita, 46.) – De Zeeuw, Schaars (Engelaar, 46.), Kuyt, Van der Vaart (Elia, 71.) –Afellay, Van Persie (Huntelaar, 64.)

 

MEXIKÓ: Ochoa – Aguilar (Vela, 55.), Magallón, Moreno – Torres, Israel Castro, Guardado (Juárez, 46.), Torrado, Blanco (Barrera, 46.) – Hernández, Medina (G. dos Santos, 55.)

 

Moldova–Azerbajdzsán 1–1 (Cojocari 81., ill. Mammadov 21.)
Törökország–Észak-Írország 2–0 (Yildirim 48., Sentürk 72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik