Románia: ötödik játékosként jubilálhat a válogatottban a védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 17:28
Finnország ellen a 100. mérkőzését játszhathatja a román nemzeti tizenegyben Razvan Rat. A 33 esztendős hátvéd mindössze az ötödik labdarúgó lehet hazájában, aki eléri a jubileumot.

A PAOK játékosa 2002 februárjában debütált a labdarúgó-válogatottban, és Dorinel Munteanut (134 válogatottság), Gheorghe Hagit (124), Gheorghe Popescut (115) és Bölöni Lászlót (104) követve érheti el a száz válogatottságot.

„Nem vagyok egy rekordhajhász, ennek ellenére nem fogom bánni, ha megmászom ezt a csúcsot. A rekorddöntögetés sosem állt a karrierem középpontjában, csak szeretek focizni, és játszok, amíg fizikailag jól érzem magam és versenyképes vagyok” – nyilatkozta Rat, aki eddigi 99 válogatottságából 13-szor viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

„Természetesen az eddigi fénypontja a válogatottbeli karrieremnek a 2008-as Eb volt, még ha végül nem is jutottunk tovább a csoprotból. A legnagyobb csalódás, hogy nem játszhattam világbajokságon, bár három selejtezősorozatban is szerepeltem” – mondta a védő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik