Az oroszok a csehek ellen sem hagynak fel a támadófocival

Vágólapra másolva!
2012.06.08. 13:24
null
Az oroszok háromszor örülhettek az olaszok elleni, utolsó felkészülési mérkőzésükön (Fotó: Action Images)
A lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság nyitó napjának második mérkőzésén Oroszország és Csehország csap össze. Dick Advocaat, az oroszok kapitánya támadófocit vár együttesétől, míg Michal Bílek szerint csapata nem gyengébb, mint a kiegyensúlyozott csoport bármelyik tagja.

 


A 2008-as kontinensviadalon az elődöntőig menetelő oroszokat Guus Hiddink után már egy másik holland szakember irányítja, de a 2010-ben kinevezett, az Eb után távozó Advocaat is amondó, a mostani kontinensviadalon is támadófocit fognak játszani.

„Ha igazán őszinték akarunk lenni, minden az eredményről szól, ugyanakkor nem változtathatjuk meg a játékunk képét. Ez a mi stílusunk, egy sokkal támadóbb stílus – mondta Advocaat, akinek együttese az olaszok elleni, háromgólos győzelemmel hangolt a csehek elleni találkozóra. – Az eredmény hízelgő számunkra, de nagyon sok önbizalmat adott a játékosoknak. A mai mérkőzés teljesen más lesz, egészen másfajta ellenféllel szemben.”

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik az Oroszország–Csehország mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Mivel a csehek vélhetően kiemelt figyelmet szentelnek az Andrej Arsavin, Alekszandr Kerzsakov duónak, az olaszok ellen kétszer is betaláló Roman Sirokov a középpályáról indulva ismét sok veszélyt okozhat. Advocaat együttese a selejtezőkör során az első hazai fellépésén ugyan kikapott Szlovákiától, ám azt követően veretlenül zárt – mint ahogy a legutóbbi 14 mérkőzésén nem talált legyőzőre – a B-csoport élén, mindössze négy gólt kapva (amely holtversenyben a második legkevesebb volt). Ezek után természetes, hogy az Eb legöregebb keretét Advocaat nem hátránynak fogja fel.

„Ez nem arról szól, ki hány éves, hanem arról, hogy mennyire jól játszik– és van néhány nagyon jó játékosunk” – mondta az orosz kapitány.

Míg az oroszok Igor Akinfejev sérülése miatt változtathatnak a kezdőcsapaton, addig a csehek kedélyeit Milan Baros állapota borzolhatja. A Galatasaray támadója izomhúzódást szenvedett, de a legutóbbi hírek szerint vállalni tudja pénteken a játékot.

Bár a csehek kevésbé magabiztosan jutottak ki a kontinensviadalra (a spanyolok mögött csoportmásodikként végezve pótselejtezőn harcolták ki a részvételt Montenegró ellen), Michal Bílek nem érzi, hogy esélytelenebbek lennének.

„A csoport nagyon kiegyensúlyozott, nem hiszem, hogy mi lennénk a gyenge láncszemek. Úgy gondolom, megmutatjuk, mire vagyunk képesek, és továbbjuthatunk a csoportból” – mondta Bílek.

A cseh felkészülés utolsó állomása vélhetően minden olvasónk által ismert, hiszen a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs leleményes szabadrúgásgóljának, valamint Gyurcsó Ádám hajrábeli nagyszerű találatának köszönhetően 2–1-re nyert Prágában – így elrontva a cseh főpróbát.

„Ahogy közeledik a mérkőzés, a feszültség egyre nő, és én ezt ugyanúgy érzem, mint a játékosok. Azt kívánom, bár gyorsabban telne az idő, alig bírom kivárni, hogy elkezdődjön a meccs” – tette hozzá a cseh kapitány.

A két csapat legutóbb éppen Európa-bajnokságon csapott össze, az 1996-os fellépésen a csehek gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd az oroszok a második félidőben fordítottak, végül Vladimír Smícer hajrábeli találatával alakult ki a 3–3-as végeredmény. Ez a pontmentés akkor továbbjutást ért a cseheknek, és végül egészen a döntőig meneteltek – ahol a németekkel szemben alulmaradtak.

EURO 2012
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–CSEHORSZÁG – a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!
Wroclaw, Városi Stadion, 20.45 (Tv: m1). Vezeti: Webb (Mullarkey, Kirkup – mindhárom angol)
OROSZORSZÁG
Kapusok:1Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), 16Vjacseszlav Malafejev (Zenit), 13Anton Sunyin (D. Moszkva)
Védők:2 Alekszandr Anjukov (Zenit), 12Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), 4Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), 3Roman Saronov (Rubin), 19Vlagyimir Granat (D. Moszkva), 21 Kirill Nababkin (CSZKA Moszkva)
Középpályások: 7 Igor Gyenyiszov (Zenit), 6Roman Sirokov (Zenit), 8Konsztantyin Zirjanov (Zenit), 5Jurij Zsirkov (Anzsi), 17 Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva), 23Igor Szemsov (D. Moszkva), 22Gyenyisz Glusakov (Lokomotiv Moszkva), 9Marat Izmajlov (Sporting), 15Dmitrij Kombarov (Szpartak Moszkva)
Támadók: 10 Andrej Arsavin (Arsenal – kölcsönben a Zenitnél), 11Alekszandr Kerzsakov (Zenit), 14Roman Pavljucsenko (Lokomotiv Moszkva), 18Alekszandr Kokorin (D. Moszkva), 20Pavel Pogrebnyak (Fulham).

CSEHORSZÁG
Kapusok: 1Petr Cech (Chelsea), 16Jan Lastuvka (Dnyipro), 23Jaroslav Drobny (HSV)
Védők: 12 Frantisek Rajtoral (Plzen), 5Roman Hubník (Hertha), 6Tomás Sivok (Besiktas), 3Michal Kadlec (Leverkusen), 2Theodor Gebre Selassie (Liberec), 8David Limbersky (Plzen), 4 Marek Suchy (Szpartak Moszkva)
Középpályások: 10 Tomás Rosicky (Arsenal), 13Jaroslav Plasil (Bordeaux), 9Jan Rezek (Anorthoszisz), 18Daniel Kolár (Plzen), 19Petr Jirácek (Wolfsburg), 11Milan Petrzela (Plzen), 14 Václav Pilar (Plzen), 17Tomás Hübschman (Sahtar), 22Vladimír Darida (Plzen)
Támadók: 15 Milan Baros (Galatasaray), 21David Lafata (Jablonec), 20Tomás Pekhart (Nürnberg), 7Tomás Necid (CSZKA Moszkva)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik