Vb 2022: térdsérülése miatt Pogba biztosan kihagyja a tornát

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 18:22
null
Pogba nem játszik Katarban (Getty Images)
A világbajnok francia középpályás a nyáron csatlakozott ismét a Juventushoz, de visszatérése óta tétmérkőzésen még nem lépett pályára. Pogba a múlt héten kezdett el a csapattal edzeni, ám újra megsérült, ami miatt kihagyja a katari labdarúgó-világbajnokságot.

 

A 29 éves Paul Pogba 2012 és 2016 között játszott az olasz rekordbajnok Juventusnál. Ezt követően 2022-ig a Manchester Unitedben szerepelt. Idén nyáron ingyen tért vissza Torinóba, de az előszezonban szerzett térdsérülés miatt eddig egyetlen tétmérkőzésen sem játszott. El akarta kerülni a műtétet, ezért konzervatív terápiát követett, ami nem volt elég hatásos, így megműtötték.

Az előző héten csatlakozott a Juventus edzéseihez, ahol újabb térdsérülést szerzett. „A tegnapi torinói és a mai pittsburghi orvosi vizsgálatot követően sajnálattal kell közölnöm, hogy Paul Pogbának még időre van szüksége a műtét utáni felépüléshez” – idézi a The Athletic Rafaela Pimentát, Pogba ügynökét.

„Emiatt Paul nem fog tudni csatlakozni sem a Juventushoz a világbajnoki szünet előtt, sem a francia válogatotthoz Katarban” – tette hozzá Pimenta. A Juventus közleményében megerősítette: Pogbának folytatnia kell a rehabilitációs programját.

A francia középpályásnak kulcsszerepe volt Didier Deschamps 2018-ban világbajnokságot nyerő válogatottjában. Pogba gólt is szerzett a Horvátország ellen 4–2-re megnyert fináléban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik