Dunga a sajtót és a játékvezetőt kritizálta

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 01:13
null
Dungát kihozta a sodrából a francia játékvezető<br />(Fotó: Action Images)<br />
B&aacute;r Braz&iacute;lia m&aacute;sodik csoportm&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t is megnyerte, &iacute;gy bejutott a nyolcadd&ouml;ntőbe, Dunga nem volt &eacute;ppen j&oacute; hangulatban az Elef&aacute;ntcsontpart elleni 3&ndash;1-es siker ut&aacute;n. A brazilok sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nya haz&aacute;ja sajt&oacute;j&aacute;t &eacute;s a tal&aacute;lkoz&oacute; j&aacute;t&eacute;kvezetőj&eacute;t b&iacute;r&aacute;lta, m&iacute;g a k&eacute;t g&oacute;lt szerző Lu&iacute;s Fabiano elismerte, hogy m&aacute;sodik tal&aacute;lata előtt k&eacute;zzel &eacute;rt a labd&aacute;hoz.

Dunga egyrészt a játékvezetővel, a francia Stéphane Lannoy-val volt elégedetlen, másrészt kritizálta a brazil sajtó képviselőit is, mondván, túl nagy terhet tesznek a kétgólos Luís Fabianóra.

„Nagyon türelmetlenek Luís Fabianóval, pedig egy csatártól normális, ha két vagy három meccsen nem tud betalálni. Sérüléssel is küszködött, és az önbizalmát is rendbe kellett rakni. Az egész edzői stáb és a csapattársak is sokat segítettek neki, tudtuk, hogy eljön ez a pillanat" – mondta a szakvezető, aki élesen kritizálta a játékvezetőt.

„Nagyon sok szabálytalanság volt, köztük súlyosak is. Nagyon nehéz játszani, amikor egy játékvezető engedi, hogy ennyire durva legyen a játék. Kaká kiállítását is igazságtalannak tartom. Vele szemben szabálytalankodtak, és ő kapott lapot, míg az ellenfele megúszta, ezért külön is gratulálnom kell neki. Nem tudom, mit kellene tennünk azért, hogy ne kapjuk meg ezeket a sárga lapokat..." – vélekedett Dunga.

A bírói ténykedéssel azonban nemcsak ő, hanem kollégája, Sven-Göran Eriksson is elégedetlen lehet, mivel a második brazil gól előtt bizony Luís Fabiano kézzel ért a labdához.

„Amikor szépítettünk, úgy éreztem, hogy akár talpra is állhatunk, de nem tudtunk másodszor betalálni. A második brazil gólnál véleményem szerint kezezés volt, de a játékvezető úgy döntött, szabályos a gól. Nem volt szerencsénk... – mondta a svéd szakvezető, aki szerint a brazilok a végső sikerre is jó eséllyel pályáznak. – Azt hiszem, Brazília végig tud menni az úton. Minden csapatrésze jó, de különösen a védelme kiváló. Majdnem tökéletes teljesítményre van szükség a legyőzéséhez."


A kezezés tényét a válogatottban hosszú ideig gólképtelen Luís Fabiano is elismerte, bár elmondása szerint nem volt szándékos a megmozdulása.

„Sokáig nagyon keményen dolgoztam, de nem jöttek a gólok, így nagy megkönnyebbülés, hogy végre betaláltam. A labda a második gólnál valóban a kezemet érte, de véletlen volt, úgy vélem, szabályos volt a találat. Karrierem egyik legjobb mérkőzése volt válogatott mezben. Nem tűzök ki pontos célokat magam elé, nem szabtam meg, hogy hány gólt akarok szerezni a tornán. Mindenesetre megpróbálom minél többel segíteni a csapatot" – nyilatkozta a Sevilla csatára.

Kolo Touré elismerte, hogy a selecao abszolút megérdemelten nyert ellenük.

„A világ legjobb csapatától kaptunk ki. Megpróbáltunk mindent, de ők mégiscsak ötszörös világbajnokok, míg mi csak másodszor szerepelünk a tornán. Rendkívül erősek és technikásak, mindent kiadtunk magunkból, de jobb csapattal találkoztunk" – mondta a Manchester City védője.

BRAZÍLIA–ELEFÁNTCSONTPART 3–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik