A zimbabwei diktátor sok szeretettel várja a selecaót jövőre

Vágólapra másolva!
2009.05.15. 09:33
Címkék
Robert Mugabe, Zimbabwe elnöke azt szeretné elérni, hogy a szomszédos Dél-Afrikában rendezendő 2010-es világbajnokság idején a brazil válogatottnak országában legyen a főhadiszállása, ezért Brazíliába küldte turisztikai miniszterét. Közben Mozambik is bejelentkezett a selecaóért.
Mugabe (napszemüvegben) szeretné hazájába csábítani a brazil válogatottat
Mugabe (napszemüvegben) szeretné hazájába csábítani a brazil válogatottat
Mugabe (napszemüvegben) szeretné hazájába csábítani a brazil válogatottat
Mugabe (napszemüvegben) szeretné hazájába csábítani a brazil válogatottat
Walter Mzembi Brazíliavárosba utazott, ahol Luiz Inácio Lula da Silvával, a brazil köztársasági elnökkel találkozik, és tárgyal a selecao vendéglátásáról.

„Azért utaztam a dél-amerikai ország fővárosába, hogy Mugabe különleges üzenetét tolmácsoljam a brazil válogatott számára. Biztos vagyok benne, hogy nyitottak az új ismeretekre, és szívesen fogadják a meghívásunkat” – mondta Mzembi.

„Ha nem is fogadják el a meghívást, azt azért remélem, hogy a világbajnokság alatt ellátogatnak hozzánk egy rövid időre, ha máskor nem is, mondjuk az akklimatizálódás időszakban” – fogalmazott a diktatórikus berendezkedésű Zimbabwe turisztikai minisztere.
Nem Zimbabwe az egyetlen ország, amely szívesen adna otthon a brazil csapatnak a jövő évi világbajnokság idején. Korábban Mozambik is bejelentkezett a selecaóért, ráadásul Eusébio szülőföldje annyiból még előnyben van, hogy közös a nyelv, hiszen mindkét országban portugálul beszélnek.

Nem valószínű egyébként, hogy bármely, a világbajnokságra kijutó válogatott Dél-Afrika határain túl rendezze be főhadiszállását, a nagy távolságok és az infrastrukturális követelmények miatt.

Zimbabwének egyébként éppen ez utóbbi téren vannak óriási lemaradásai, épp Mugabe rezsime miatt, hiszen az országban gyakoriak az áramszünetek, ahogy a vízszolgáltatás sem minden alkalommal felel meg az elégséges mértéknek.

Emellett az országon néhány hónappal korábban kolerajárvány söpört végig, és minden bizonnyal Dunga, a brazil szövetségi kapitány nem szeretné, ha bármely játékosa vagy küldöttségének bármely tagja betegség miatt kidőlne a sorból.

Ráadásul, ha valaki, akkor Dunga pontosan tudja, milyen, amikor a világbajnokság alatt megtámad egy játékost valamilyen kór. Legalábbis az 1998-as világbajnoki döntő óta biztosan, amikor Ronaldót a finálé előtt valamilyen, máig tisztázatlan betegség támadta meg. A brazil csatár ennek ellenére végigjátszotta a meccset, amelyet a franciák 3–0-ra megnyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik