Matthäus új játékosokat ajánl Nagelsmann figyelmébe

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 11:23
Lothar Matthäus javaslatokat tett (Fotó: Getty Images)
Lothar Matthäus új játékosokat ajánlott a nyári Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann figyelmébe.

Lothar Matthäus szerint elsősorban a védelemben lenne szükség változtatásokra:

„Én mindenképpen meghívnám a stuttgarti Waldemar Antont, mert ő vezértípus” – írta a Sky rovatában a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki szerint újoncokat is ki kellene próbálni a Franciaország és a Hollandia elleni felkészülési mérkőzésen.

„Talán már megnézte a kapitány a heidenheimi Jan-Niklas Bestét vagy a hoffenheimi Maximilian Beiert. Mindketten felhívták már magukra a figyelmet, tudnak olyat, amit más nem, például a sebességüket tekintve” – hangsúlyozta Matthäus.

A világ- és Európa-bajnok, német válogatottsági rekorder szakember úgy véli, a középpályán megfelelő a kínálat:

„Toni Kroos visszatérése mellett ott van a kapitány Ilkay Gündogan, Leon Goretzka vagy Pascal Gross, ez elég jelölt a hatos vagy a nyolcas posztra” – jelentette ki.

A házigazda németek június 14-én Münchenben kezdenek az Eb-n a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfelük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik