Schumacher a régi sikereiből profitálna Ausztráliában

Vágólapra másolva!
2010.03.19. 18:25
null
Schumacher Ausztráliában még jobb eredményt vár magától (Fotó: Action Images - archív)
Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német pilótája nagyon várja már a Formula–1-es szezon második futamát , a jövő hét végén megrendezendő Ausztrál Nagydíjat, hiszen szép emlékeket őriz a melbourne-i pályáról. Az istálló csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, néhány futamon belül a legjobbakkal is felveszik majd a versenyt.

„Az Ausztrál Nagydíj mindig a versenynaptár egyik csúcspontja volt, mindig is úgy gondoltam rá, mint az egyik legjobb futamra. Sok szép emléket őrzök Melbourne-ből, és a legtöbbször izgalmas versenyeket láthattak itt a nézők" – idézte fel a múltat Michael Schumacher, aki négyszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az Ausztrál GP-n (2000, 2001, 2002, 2004), és ezzel ő a nagydíj történetének legeredményesebb versenyzője.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A jelenlegi mezőnyből egyébként Schumacheren kívül a másik három világbajnok, Jenson Button, Lewis Hamilton és Fernando Alonso győzött még Melbourne-ben – mindannyiukat egyszer-egyszer intették le elsőként.

„Nagyon boldog vagyok a bahreini eredménnyel. A hatodik helyemet jónak tartom, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy milyen kevés alkalommal vezettem F1-es autót a visszavonulásom óta. Biztos vagyok benne, hogy a melbourne-i viadal segít abban, hogy még jobban visszarázódjak a ritmusba, már nagyon várom a versenyt" – tekintett előre a 41 éves német, aki azt is elárulta:  szokásának megfelelően ezúttal is jó előre megérkezett Ausztráliába, hogy megfelelően készülhessen fel a futamra.

Schumacherhez hasonlóan a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is bizakodva tekint a jövőbe, és úgy véli, az elkövetkező hetek során közelebb kerülhetnek a két legerősebb alakulathoz, a Ferrarihoz és a Red Bullhoz. „A csapat jó munkát végzett Bahreinben, de elismerjük, hogy nem voltunk eléggé versenyképesek, és dolgoznunk kell azon, hogy csökkentsük a hátrányunkat" – mondta Brawn.

„Elégedett voltam Nico (Rosberg) és Michael (Schumacher) teljesítményével, és azzal is, ahogyan együtt dolgoztak, hogy minél több információt adjanak az autó fejlesztéséhez. A gépünk alapvetően erős, és készen van a fejlesztési terv az elkövetkező futamokra, amelynek segítségével javulhat annyit a teljesítményünk, hogy a legjobbak között legyünk" – tette hozzá a Mercedes GP főnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik