Koronavírus: még végrendeletet is írt a korábbi F1-es versenyző

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 15:51
null
Tarso Marques majdnem belehalt a koronavírusba (Fotó: AFP)
Igen súlyos tünetekkel sikerült csak leküzdenie a koronavírust Tarso Marquesnek, aki 1996 és 2001 volt a Formula–1-es mezőny tagja. A brazil mesélt a kórházban töltött napjairól, valamint arról, hogy legrosszabbra is fel volt készülve a betegsége alatt.

 

A Formula–1-es mezőnyből eddig hatan kapták el a koronavírust. Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Charles Leclerc és Pierre Gasly mindannyian viszonylag enyhébb tünetekkel átvészelték a fertőzést, ám az exversenyzők közül nem mindenki volt ennyire szerencsés.

Tarso Marques 1996 és 2001 között – az 1998-as, 1999-es és 2000-es idényt kihagyva – összesen 24 versenyen állt rajthoz a királykategóriában a Minardi színeiben, ám világbajnoki pontot egyetlen alkalommal sem sikerült szereznie. A legjobb eredményét a 2001-es Brazil és Kanadai Nagydíjon érte, amely versenyeken a kilencedik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Az utóbbi hetei azonban igen rosszul alakultak, hiszen ő is elkapta a koronavírust, ráadásul olyannyira megviselte a betegség, hogy a legrosszabbakra is fel volt készülve.

„Először azt gondoltam, hogy nem olyan vészes a helyzet – emlékezett vissza Marques a portugál Carasnak.Mindig egészséges voltam, megfelelően táplálkoztam és rendszeresen mozogtam. Úgy hittem, hogy velem nem történhet baj, és igazából legfőképpen a szüleim miatt aggódtam.”

Marques azt is elárulta, hogy nagyon gyorsan jelentkeztek nála a tünetek, az állapota pedig néhány nap alatt rettentő sokat romlott.

„Már két órával a diagnózis megállapítása után nehezen lélegeztem. Egy órával utána már egyáltalán nem voltam rá képes. Még most is csupán harmincszázalékos a tüdőkapacitásom. Az első három vagy négy, kórházban töltött nap maga volt a horror. Szinte már halott voltam, annyira megviselt. Kilenc napig alig aludtam. A vírus mindenemet megtámadta, és azt hittem, hogy meghalok. Még végrendeletet is írtam. Ilyen állapotban voltam további két napig, aztán kezdtem jobban lenni, viszont éjszakánként amiatt aggódtam, hogy a javulás nem is valós” – mondta Marques.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik