F1: Vettelt emlékeztették a vereségre; Norris reagált Hamilton dicséretére

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 14:20
Max Verstappen újabb sima győzelmet aratott a Red Bull hazai pályáján. Az Osztrák Nagydíjon csak úgy szórták a büntetéseket a sportfelügyelők, Sergio Pérez és Cunoda Juki duplázott is ebben a tekintetben. Sebastian Vettelt a saját csapata ugrotta meg, míg az AlphaTauri versenyzőinek a focizgatása inkább birkózásba ment át. Lewis Hamilton Lando Norrist méltatta a futam alatt, ami a leintés után hamar eljutott a McLaren pilótájához is. Íme, az F1-legek az Osztrák GP-ről!

VETTELNEK ODASZÚRT AZ (ANGOL) CSAPATA. A múlt héten Anglia kiejtette Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Az angolok a mérkőzés hajrájában rúgtak két gólt, amire a németeknek már nem volt válaszuk. Sebastian Vettel sem igazán jutott szóhoz, amikor a spielbergi versenyhétvége elején, belépve az Aston Martin garázsába szembesült azzal, hogy a bukósisakját – amelyen a hazája zászlaja is felfedezhető – körberakták angol zászlókkal, és a mérkőzés végeredményét is szép nagy számokkal feltüntették. VETTELNEK ODASZÚRT AZ (ANGOL) CSAPATA. A múlt héten Anglia kiejtette Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Az angolok a mérkőzés hajrájában rúgtak két gólt, amire a németeknek már nem volt válaszuk. Sebastian Vettel sem igazán jutott szóhoz, amikor a spielbergi versenyhétvége elején, belépve az Aston Martin garázsába szembesült azzal, hogy a bukósisakját – amelyen a hazája zászlaja is felfedezhető – körberakták angol zászlókkal, és a mérkőzés végeredményét is szép nagy számokkal feltüntették.


A futball-láz az AlphaTaurit is utolérte, Pierre Gasly és Cunoda Juki a spielbergi pálya ikonikus szobra előtt passzolgatta a labdát. A jelenet nemcsak amiatt vicces, hogy mindezt a versenyfelszerelésükben tették, de azt is megnézhetjük, milyen amikor Cunoda próbálja elvenni a labdát a nála több mint egy fejjel magasabb csapattársától, aki aztán még jól el is gáncsolja őt.

ÚJABB UNALMAS VERSENY VERSTAPPEN SZÁMÁRA. Azt vélhetően sem ő, sem a hétvégére kilátogató többezer holland szurkolók nem sajnálták, hogy Max Verstappen gyakorlatilag senkitől sem zavartatva szerezte meg a szezonbéli ötödik futamgyőzelmét. Az újabb sikerével és azzal, hogy Lewis Hamilton csak az negyedikként ért célba Spielbergben, Verstappen 32 pontosra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben.


ELŐZÉS UTÁN DICSÉRET. Lando Norris 20 körig tudta maga mögött tartani Lewis Hamiltont a futam elején, ám amikor a hétszeres világbajnok átvette tőle a második pozíciót, megdicsérte a fiatal honfitársát a csapatrádión. Az üzenetet megmutatták Norrisnak a futamot követően, aki csak ennyit válaszolt: „Szeretlek, Lewis!”

PÉREZ NEM TANBULT A HIBÁBÓL. Norrist egyébként megbüntették a verseny elején, amiért a sportfelügyelők szerint túl keményen védekezett Sergio Pérez ellen. A mexikói lesodródott a pályáról, és több pozíciót veszített, és a felzárkózása sem alakult túl fényesen. Ráadásul kétszer is megtette Charles Leclerc-rel azt, aminek korábban az elszenvedője volt – igaz, ezért a leintés után bocsánatot kért a monacóitól.


Egyébként nemcsak Norrist és Pérezt büntették meg a futam alatt. Antonio Giovinazzi a biztonsági autó mögött előzött, Lance Stroll pedig túl gyorsan hajtott a bokszutcában – mindketten öt másodperces időbüntetést kaptak. Cunoda Jukira Pérezhez hasonlóan kétszer is lesújtottak a sportfelügyelők. A japán versenyzőt mindkétszer azért büntették meg, mert a bokszutcába bemenet átlépte a fehér vonalat. Egyébként a leintést követően összesen 11 versenyzőt idéztek be különböző okok miatt, ám csupán Kimi Räikkönent, Nicholas Latifit és Nyikita Mazepint büntették meg utólag.


ALONSO SAJNÁLTA, HOGY MEGELŐZTE RUSSELLT. Még mindig nem jött össze a pontszerzés George Russellnek a Williamsszel. A brit versenyző a spielbergi második versenyen közel járt hozzá, a futam legvégén azonban Fernando Alonso megelőzte őt, ezzel pedig elvette tőle az utolsó pontért járó 10. pozíciót. A spanyol versenyző azt mondta a futam után, hogy sokkal jobban örült volna, ha mással tette volna mindezt. Amikor ugyanis meglátta, hogy Russellt kell maga mögé utasítania ahhoz, hogy pontot szerezzen, kissé csalódott volt.

AZ OSZTRÁK NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1. Max Verstappen holland Red Bull-Honda 1:23.54.543
2. Valtteri Bottas finn Mercedes 17.973 mp h.
3. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 20.019 mp h.
4. Lewis Hamilton brit Mercedes 46.452 mp h.
5. Carlos Sainz Jr. spanyol Ferrari 57.144 mp h.
6. Sergio Pérez mexikói Red Bull-Honda 57.915 mp h.
7. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 1:00.395 p h.
8. Charles Leclerc monacói Ferrari 1:01.195 p h.
9. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Honda 1:01.844 p h.
10. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1 kör h.
11. George Russell brit Williams-Mercedes 1 kör h.
12. Cunoda Juki japán AlphaTauri-Honda 1 kör h.
13. Lance Stroll kanadai Aston Martin-Mercedes 1 kör h.
14. Antonio Giovinazzi olasz Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
15. Nicholas Latifi*
kanadai Williams-Mercedes 1 kör h.
16. Kimi Räikkönen** finn Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
17. Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 2 kör h.
18. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 2 kör h.
19. Nyikita Mazepin* orosz Haas-Ferrari 2 kör h.
KIESETT MEGTETT KÖR
Esteban Ocon francia Alpine-Renault 0
* 30 másodperces időbüntetés a sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt
** 20 másodperces időbüntetés baleset okozásáért
A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTA GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS LGYK PONT
1. Max Verstappen 5 8 8 3 182
2. Lewis Hamilton 3 6 8 3 150
3. Sergio Pérez 1 2 8 - 104
4. Lando Norris - 3 9 - 101
5. Valtteri Bottas - 5 6 2 92
6. Charles Leclerc - - 7 - 62
7. Carlos Sainz Jr. - 1 7 - 60
8. Daniel Ricciardo - - 7 - 40
9. Pierre Gasly - 1 7 - 39
10. Sebastian Vettel - 1 3 - 30
11. Fernando Alonso - - 6 - 20
12. Lance Stroll - - 5 - 14
13. Esteban Ocon - - 4 - 12
14. Cunoda Juki - - 3 - 9
15. Kimi Räikkönen - - 1 - 1
16. Antonio Giovinazzi - - 1 - 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Red Bull-Honda 286
2. Mercedes 242
3. McLaren-Mercedes 141
4. Ferrari 122
5. AlphaTauri-Honda 48
6. Aston Martin-Mercedes 44
7. Alpine-Renault 32
8. Alfa Romeo-Ferrari 2
9. Williams-Mercedes 0
10. Haas-Ferrari 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik