F1: Russell végre megszerezné az első pontokat a Williamsszel

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 12:53
null
Russell magabiztosan készül a versenyre (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Williams brit versenyzője, George Russell remek időmérővel tért vissza az imolai hatalmas bukását követően, s végre megszerezné az első pontjait a grove-iakkal.

 

George Russell Olaszország után Portugáliában is a figyelem középpontjába került, ám ezúttal nem egy nagy hiba, hanem pályafutása egyik legjobb időmérős szereplése okán: a brit a tizenegyedik rajtkockát szerezte meg a Williamsszel, s nem sok hiányzott ahhoz, hogy továbbjusson az utolsó szakaszba.

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:19.648
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:19.837
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.489
Időmérő: 1. Bottas 1:18.348
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

A pilóta bízik benne, hogy végre sikerül pontzónában zárnia, és úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön Portimaóban: „Természetesen a közepes gumikon fogok indulni. Ha nem jutsz be az első tízesbe, akkor nem is kérdés, hogy ezen a keveréken rugaszkodsz el. Most reális esélyünk van, az autó gyors, főleg az egyenesben, ahol a miénk a legjobb végsebesség, szóval a pontszerzés a célunk."

Nagyon jól érzem magam a közepes abroncsokon. Kellett pár bemelegítő kör ahhoz, hogy megértsem a gumikat, de mivel tavaly is ezen a keveréken szerezték meg a pole pozíciót, meg kellett próbálnunk – indokolta meg a Motorsportnak adott nyilatkozatában, hogy miért a sárga oldalfalú abroncson futott először a kvalifikáció második szakaszában. – Nehéz volt a gumikat a megfelelő működési tartományba hozni, hasonlóan Imolához, de ahogy egyre több kört tettem meg, úgy lettem egyre magabiztosabb. Megértettem, hogyan hozhatom ki a maximumot a kocsiból."

Az utolsó köröm nagyon jól sikerült, és nagyon közel kerültünk a Q3-hoz, vagyis az előző három év legjobb eredményéhez, amit én és a Williams elérhettünk volna. Ez nagyon lelkesítő, a mostani eredmény azt mutatta, hogy az imolai szereplés nem volt kivételes. A legrosszabb forgatókönyvet Bahreinben már láthattuk, akkor ugyancsak megvolt a Q2, és a tizennegyedik helyen végeztünk a versenyen. Szóval jó formában vagyunk az idény további részét nézve" – mondta magabiztosan.

Russell a 2019-es Német Nagydíjon került a legközelebb a pontszerzéshez, akkor tizenegyedik lett. A britnek ezt az eredményt sikerült tavaly Mugellóban megismételnie, azonban pontzónában eddig csak a mercedeses versenyén tudott zárni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik