F1: Russell rosszkor volt jó helyen; ez állhatott Toto Wolff e-mailjében

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 16:17
Lewis Hamilton az első körben kilökte Max Verstappent, majd két körrel a vége előtt megelőzte Charles Leclerc-t, és megnyerte a Brit Nagydíjat. A világbajnoki riválisok esete azóta is beszédtéma, ám ezt egyesek – többek között a Netflix munkatársai – vélhetően nem különösebben bánják. George Russell megszerezhette volna az első pontjait a Williamsnél, de pechére csak a sprintkvalifikáción tudott az első tízben végezni. Toto Wolff e-mailben próbálta meggyőzni a versenyigazgatót, miért nem érdemel Hamilton büntetést, de vicces választ kapott Michael Masitól. Íme, az F1-legek a Brit GP-ről!

SEHOGYAN SEM JÖN ÖSSZE A PONTSZERZÉS. Az Osztrák Nagydíj után ismét bejutott a Q3-ba, majd végül a nyolcadik helyre kvalifikálta magát George Russell pénteken Silverstone-ban. A sprintkvalifikáción végül a kilencedik helyen látta meg a kockás zászlót, vagyis először végzett a top 10-ben a Williams színeiben, ám pontot nem kapott, hiszen a sprintkvalifikáción csak az első három helyezettet jutalmazzák. SEHOGYAN SEM JÖN ÖSSZE A PONTSZERZÉS. Az Osztrák Nagydíj után ismét bejutott a Q3-ba, majd végül a nyolcadik helyre kvalifikálta magát George Russell pénteken Silverstone-ban. A sprintkvalifikáción végül a kilencedik helyen látta meg a kockás zászlót, vagyis először végzett a top 10-ben a Williams színeiben, ám pontot nem kapott, hiszen a sprintkvalifikáción csak az első három helyezettet jutalmazzák.

ALONSO MINT A SPRINTKVALIFIKÁCIÓ HŐSE. Pontot a kétszeres világbajnok sem szerzett, ám összesen hat versenyzőt utasított maga mögé a szombati viadal első körében. Később őt is megelőzték néhányan, majd az utolsó körökben Sebastian Vettellel vívott izgalmas csatát a hetedik pozícióért.


EGYESEK NAGYON ÖRÜLTEK AZ ÜTKÖZÉSNEK. A sprintkvalifikáció rajtját követően Max Verstappen megelőzte az első helyről induló Lewis Hamiltont, és végül a győzelmet is megszerezte, ám a vasárnapi versenyen sokkal csúnyábban végződött a világbajnoki riválisok csatája. Hamilton szurkolói valószínűleg a nagy baleset ellenére sem bánták, hogy Verstappen nem szerzett pontot ezen a futamon, de a Drive to Survive negyedik évadát forgató Netflixnél valószínűleg még nagyobb volt az öröm az első körös drámát látva.


KISZIVÁRGOTT E-MAIL A MERCEDESNÉL. Ahogyan azt a televíziós közvetítésben is bejátszották nekünk, Hamilton és Verstappen ütközése után a Red Bullnál és a Mercedesnél azonnal elkezdtek „lobbizni” a versenyzőjük mellett. Christian Horner közölte Michael Masi versenyigazgatóval, hogy amit Hamilton tett, az életveszélyes volt, míg Toto Wolff a rádiózásban arra utalt, hogy e-mailt küldött Masinak, amiben elmagyarázza, Hamilton miért nem érdemel büntetést. Nos, született néhány ötlet arra, hogy mi is állhatott abban az üzenetben.


Masi egyébként nem vette túl komolyan Wolff e-mailjét, ugyanis közölte a csapatfőnökkel, hogy a versenyek közben sosem nézegeti az üzeneteit, így nem is látta, mit küldtek neki a Mercedesnél.


ALBON ÁTÉREZTE VERSTAPPEN HELYZETÉT. Éppen a silverstone-i hétvége előtt nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, hogy mennyivel másképp alakulhatott volna Alexander Albon F1-es pályafutása, ha Hamilton nem löki ki a tavalyi Osztrák Nagydíjon. Azért a Verstappen-szurkolók biztosan remélik, hogy a kedvencük karrierje nem vesz ilyen fordulatot.


LECLERC INKÁBB AZ ÉLETÉT VÁLASZTOTTA. Egészen a 50. körig Charles Leclerc autózott az élen, ám addigra Hamiltonnak sikerült utolérnie, majd viszonylag könnyen el is ment a Ferrari versenyzője mellett. Mindez egyébként ugyanabban a kanyarban történt, ahol a futam elején Hamilton kilökte Verstappent, így egyesek szerint érthető volt, Leclerc miért vette be inkább szélesen a kanyart.


HAMILTON NEM AKAR BOCSÁNATOT KÉRNI. Akárhogyan is alakult a Brit Nagydíj az első kört követően, a legforróbb téma továbbra is Hamilton manővere Verstappen ellen. A holland versenyzőt kórházba kellett szállítani, ugyanis 51 G-s erőhatás érte a becsapódáskor, majd tiszteletlennek és sportszerűtlennek nevezte Hamiltont, amiért lelkiismeret-furdalás nélküle ünnepelte a győzelmét a silverstone-i futam végén. A hétszeres világbajnok később azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs oka bocsánatot kérni Verstappentől, ám azóta üzent a riválisának az esettel kapcsolatban.

A BRIT NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1. Lewis Hamilton brit Mercedes 1:58:23.284
2. Charles Leclerc monacói Ferrari 3.871 mp h.
3. Valtteri Bottas finn Mercedes 11.125 mp h.
4. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 28.573 mp h.
5. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 42.624 mp h.
6. Carlos Sainz Jr. spanyol Ferrari 43.454 mp h.
7. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1:12.093 p h.
8. Lance Stroll kanadai Aston Martin-Mercedes 1:14.289 p h.
9. Esteban Ocon francia Alpine-Renault 1:16.162 p h.
10. Cunoda Juki japán AlphaTauri-Honda 1:22.065 p h.
11. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Honda 1:25.327 p h.
12. George Russell brit Williams-Mercedes 1 kör h.
13. Antonio Giovinazzi olasz Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
14. Nicholas Latifi kanadai Williams-Mercedes 1 kör h.
15. Kimi Räikkönen finn Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
16. Sergio Pérez mexikói Red Bull-Honda 1 kör h.
17. Nyikita Mazepin orosz Haas-Ferrari 1 kör h.
18. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 1 kör h.
KIESETT MEGTETT KÖR
Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 40
Max Verstappen holland Red Bull-Honda 0
A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTA GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS LGYK PONT
1. Max Verstappen 5 8 9 4 185
2. Lewis Hamilton 4 7 9
3 177
3. Lando Norris - 3 10 - 113
4. Valtteri Bottas - 6 8 3 108
5. Sergio Pérez 1 2 8 - 104
6. Charles Leclerc - 1 8 - 80
7. Carlos Sainz Jr. - 1 8 - 68
8. Daniel Ricciardo - - 8 - 50
9. Pierre Gasly - 1 7 - 39
10. Sebastian Vettel - 1 3 - 30
11. Fernando Alonso - - 7 - 26
12. Lance Stroll - - 6 - 18
13. Esteban Ocon - - 5 - 14
14. Cunoda Juki - - 4 - 10
15. Kimi Räikkönen - - 1 - 1
16. Antonio Giovinazzi - - 1 - 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Red Bull-Honda 289
2. Mercedes 285
3. McLaren-Mercedes 163
4. Ferrari 148
5. AlphaTauri-Honda 49
6. Aston Martin-Mercedes 48
7. Alpine-Renault 40
8. Alfa Romeo-Ferrari 2
9. Williams-Mercedes 0
10.Haas-Ferrari 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik