F1: Remélem, hogy 40 évesen már nem leszek itt – Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 11:15
null
Hamilton szerint jó kezekben van az F1 (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton bízik benne, hogy negyven évesen már nem fogja a mezőnyt erősíteni, ugyanakkor elmondta, minden eddiginél jobban élvezi a versenyzést.

 

 

Lewis Hamilton kisebb meglepetésre mindössze egyéves hosszabbítást írt alá a Mercedesszel a 2021-es idény előtt, ami felerősítette a visszavonulásával kapcsolatos pletykákat, ám a felek többször is leszögezték, együtt képzelik el a folytatást, és sajtóértesülések szerint már nem is kell sokat várni a bejelentésre.

61. FRANCIA NAGYDÍJ
JÚNIUS 18., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
JÚNIUS 19., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚNIUS 20., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 309.069 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone

A rekordot érő nyolcadik világbajnoki címére hajtó versenyző ugyanakkor januárban töltötte be a 36. életévét, vagyis már nem lehet messze a pályafutása végétől, olyannyira, hogy a versenyző nem is tudja magát elképzelni negyven évesen a Formula–1-ben, vagyis már csak néhány idény állhat előtte.

Őszintén remélem, hogy negyven évesen már nem fogok versenyezni. Annyi mindennel szeretnék még foglalkozni, amit úgy nehéz lenne megvalósítani. Ugyanakkor a dolgok gyorsan változnak az életben, így akár magadat is meglepheted. Például arra sem számítottam, hogy ennyire élvezni fogom a mostani idényt" – kezdte a Corriere della Serának adott nyilatkozatában, és arra is felelt, hogy ez annak köszönhető-e, hogy több év után a Red Bull-os Max Verstappen személyében valós kihívója akadt.

„Nem hiszem, hogy ez Maxnak vagy bárki másnak köszönhető, az ok inkább az, hogy minden nap felfedezek valami újat magammal kapcsolatban. A koronavírus-járvány miatti lezárás alatt volt időm arra, hogy csiszoljak magamon, a testemen és az elmémen. Mindig saját magam ellen küzdök, azon gondolkozom, hogyan is tudnám legyőzni magam. Megnézem, milyen voltam tavaly, és hogyan kerekedhetnék felül egy hétszeres világbajnokon" – tette hozzá, majd néhány vetélytársára is kitért.

Nem nagyon figyelem a riválisaimat, de az újak nagyszerűek. Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc és mindenekelőtt Carlos Sainz Jr. Épp csak megérkezett a Ferrarihoz, már most nagyszerűen teljesít, és Charles-lal nagyon erős párost alkot. Jó kezekben van az F1, fényes jövőt jósolok."

Hamilton ezt követőn beszélt az idei kihívójáról, Verstappenről is, s újfent megerősítette, kölcsönös köztük a tisztelet. „A pályán, és azon kívül is nagyon tiszteljük egymást, és ennek nem is kell változnia. Ő csodálatos pilóta, és nagyon élvezetes vele harcolni."

A címvédő hat versenyt követően az egyéni összetett második helyét foglalja el, hátránya négy pont az éllovas Verstappen mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik