H. L. 2020.12.01 17:06 Frissítve: 2020.12.01 17:51

F1: „Normális esetben én ülhetnék be a Mercedesbe”

A Mercedes belga tartalék pilótája, Stoffel Vandoorne egyelőre nem tudja, hogy ő foglalhatja-e el a koronavírusos Lewis Hamilton ülését a soron következő Szahíri Nagydíjon.

Vandoorne a Mercedes Formula E csapatát erősíti (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, Lewis Hamilton pozitív koronavírustesztet produkált, aminek következményeként nem állhat rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon, s nincs kizárva, hogy kénytelen lesz kihagyni a jövő heti, idényzáró Abu-dzabi GP-t is.

Ki az, akit beültetne Lewis Hamilton autójába a hét végi Szahíri Nagydíjon?

A szavazást lezárták.
George Russell   (1156)
Nico Hülkenberg   (959)
Stoffel Vandoorne   (364)
más   (258)
Összes szavazat: 2737
Szavazás kezdete: 2020. 12. 01
 

A Mercedes két idei tartalék pilótája közül Stoffel Vandoorne jelenleg is a német márka Formula E csapatával tesztel Valenciában, amit követően az eredeti tervek szerint is csatlakozott volna a Formula–1-es alakulathoz Bahreinben. A királykategóriában a 2016-os Bahreini Grand Prix-n Fernando Alonso helyetteseként bemutatkozó belga versenyző úgy gondolja, normális esetben ő kaphatja meg a lehetőséget.

„Szerződésben állok a Mercedesszel, én vagyok a tartalék pilótájuk, de végsősoron nem én hozom meg a döntést. A Formula–1-ben nem mindig van jelentősége annak, ha kontraktusod van, de nagyon pozitív vagyok, hiszen ha bármi történik, normális esetben én ülhetek be az autóba."

„Nem tudom, hogy pontosan mi fog történni. Tudom, hogy esélyem van arra, hogy versenyezzek, de várjuk ki, hogy mi lesz. Holnap utazom Bahreinbe, talán akkor kiderül, mi a terv. Engem reggel hét órakor értesítettek, hogy Lewis pozitív koronavírustesztet produkált, és azt mondták, egy óra múlva be is fogják jelenteni. Én most csak várakozom, de igazából nem is nagyon volt időm gondolkozni ezen az esélyen, hiszen a Formula E-s tesztemre összpontosítottam. Ma ez volt az elsődleges. Eredetileg is holnap utaztam volna Bahreinbe, szóval majd meglátjuk" – tette hozzá az összesen 42 F1-es versenyen rajthoz álló Vandoorne.

 

A Mercedes közösségi oldalán megosztott bejegyzése azonban elsősorban nem azt sejteti, hogy a belga kap lehetőséget Szahírban. Nincs kizárva ugyanis, hogy a német csapat épp a háttérben próbál megegyezni a Williamsszel George Russell beugrásáról.

„Le vagyunk sújtva, hogy Lewis nem versenyezhet velünk ezen a hétvégén, de így is el kell végeznünk a dolgunkat Szahírban. Sok spekuláció látott napvilágot arról, hogy ki fog Valtteri (Bottas) mellett versenyezni, és amint megoldottuk, értesíteni fogunk benneteket! Reméljük, hogy őt is ugyanannyira fogjátok támogatni" – üzent a Mercedes a szurkolóinak.

2021.07.30 13:17:53

F1 H. L.

A finn előnye 27 ezred volt a csapattárs előtt, míg a harmadik Verstappen lemaradása 3 tized volt a 2. edzésen.

2021.07.30 10:42:27

F1 H. L.

A holland mögött a Mercedes kettőse zárt a hungaroringi nyitányon.

2021.07.29 07:48:16

F1 ZSOLDOS BARNA

Lenyűgöző tehetség, összetett személyiség: a spanyol az autóversenyzés különleges szereplője.

2021.07.27 10:43:38

F1 K. D.