F1: Most legszívesebben szétvernék valamit! – Ricciardo

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 12:08
null
Ricciardo az időmérő után már nem mosolygott (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo legszívesebben szétvert volna valamit a Portugál Nagydíj időmérőjén mutatott gyenge szereplése után.

 

Daniel Ricciardo pénteken még úgy érezte, akár az előző hétvégéken rendre jobban teljesítő csapattársát, Lando Norrist is utolérheti, az időmérőn azonban már a Q1-ben búcsúzni kényszerült, miközben a fiatal brit egészen az utolsó szakaszig jutott, amelyben a hetedik rajtkockát sajátította ki.

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:19.648
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:19.837
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.489
Időmérő: 1. Bottas 1:18.348
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

A mindig mosolygós ausztrál nem is tudta leplezni a csalódottságát, s elmondta, rendkívül sötét pillanatnak éli meg a tizenhatodik helyét.

Pénteken elég sok pénzt tettem volna fel arra, hogy az időmérő után nem itt fogok állni, határozottan sokként ért, hogy már a Q1-ben kiestem. A mostani egy volt azon kvalifikációk közül, amikor egyszerűen nem tudtam összetenni a körömet, eléggé zűrzavaros volt. Nem érzem most jól magam. Tegnap még jó volt minden, egyáltalán nem számítottam erre. Az első szakasz úgy ért véget, hogy egy jó kört sem tudtam futni. Pocsékul sikerültek a köreim, és mások sem voltak igazán a segítségemre, néhol úgy éreztem, hogy feltartottak" – nyilatkozta az időmérőt követően.

„Most legszívesebben szétvernék valamit, hogy kiadjam magamból a dühömet! Nagyon dühös vagyok. Valamit ki kell találnunk a versenyre, remélhetőleg, vasárnap reggel szebb napra ébredek – tette hozzá.

Ricciardo még a hétvége előtt arról beszélt, hogy a McLaren autója más vezetési stílust igényel, ezért megpróbál szabadulni a régi berögzött szokásaitól. Az ausztrál most leginkább amiatt csalódott, hogy úgy tűnik, nem igazán sikerült eddig a stílusváltás.

Próbálok szabadulni a régi stílusomtól. Eléggé tudatosan viszonyulok minden egyes kanyarhoz. Pénteken még úgy éreztem, sikerült előrelépnem. Sokkal kényelmesebben éreztem magam az autóban, mint az előző két versenyhétvégén, de ez most nagyon sötét pillanat. Nagyon messze vagyok attól, ahol lenni szeretnék. A tizenhatodik hely kegyetlen, határozottan nem az az eredmény, amivel elégedett vagyok. Hatalmas csalódás. Még mindig sokkos állapotban vagyok, versenyzőként a legrosszabb rémálmod, hogy már a Q1-ben kiesel. Ki kell aludnom magam" – magyarázta csalódottan, majd igyekezett előretekinteni.

A versenyen jobban kell teljesítenem. Talán az egyetlen pozitívum, hogy másfajta stratégiával próbálkozhatsz, ha ilyen hátulról indulsz. Biztos vagyok benne, hogy jobb napunk lesz. Megpróbálom magam mögött hagyni a szombatot" – zárta gondolatait.

Ricciardo legutóbb a 2019-es Japán Nagydíjon esett ki már a kvalifikáció első szakaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik