F1: „Meg kellene lennie a tiszteletnek” – Hamilton az idiótázásról

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.05. 15:03
null
Lewis Hamilton szerint a versenyzőknek jobb példát kellene mutatniuk a gyerekek számára (Fotó: DPPI)
Túl sok lett a káromkodás és egymás szidása a csapatrádión, amivel Lewis Hamilton szerint rossz példát mutatnak a Formula–1 fiatalabb rajongóinak. A hétszeres világbajnok felhívta a figyelmet arra, hogy hozzá hasonlóan az ellenfeleinek is néha magukban kellene tartaniuk a véleményüket, amikor egy nem éppen pozitív jelzővel illetnének valakit mérgükben.

 

Az előző, amerikai versenyhétvége egyik emlékezetes pillanata a futam utolsó köreit leszámítva Lewis Hamilton és Max Verstappen világbajnoki csatájában még a pénteki második szabadedzésen történt. A két versenyző kisebb csatába bonyolódott a pályán, aminek a végén Verstappen idiótának nevezte Hamiltont a csapatrádión.

Hasonló üzenetekből sosem volt hiány a Formula–1-ben, az utóbbi években ráadásul tudatosan törekednek arra, hogy a közvetítésekbe több olyan megnyilvánulás kerüljön be a versenyzőktől, ami az aktuális, valós érzelmeiket mutatja. Hamilton azonban úgy véli, a legfiatalabb nézőknek kicsit sem tesz jót, ha azt hallják, hogy a példaképeik Verstappenéhez hasonló jelzőkkel illetik az ellenfeleiket.

„Én már jó ideje itt vagyok, nem ez az első versenyem, és úgy érzem, mindenekelőtt meg kellene lennie a tiszteletnek – szögezte le a hétszeres világbajnok a mexikói hétvége előtti sajtótájákoztatón. – Amikor meghallom, milyen szavak hagyják el a versenyzők száját, belegondolok abba, hogy gyerekek is nézik a versenyeinket, ők pedig felnéznek ránk.”

„Sok rossz dolog hangzik el, ami egyértelműen nem jó a gyerekek számára. Személy szerint én megpróbálok pozitív és nyugodt maradni, és tisztelettel állok a versenyzőkhöz, akikkel éppen csatázok. Ha eszembe is jut egy szó rájuk, nem mondom ki. Számomra ez könnyű, hiszen nevetek egyet és továbblépek” – árulta el Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik