F1: már ketten pályáznak a leköszönő Jean Todt FIA-elnök posztjára

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 11:54
null
Jean Todt 2009 óta tölti be az elnöki posztot (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt az év végén leköszön a posztjáról, így decemberben új személy kerül a szövetség élére. Eddig két személy, Mohammed Ben Szulajem, valamint Graham Stoker jelezte, hogy indul az elnökválasztáson.

 

Jean Todt már a harmadik négyéves ciklusát tölti az FIA elnökeként, ami a jelenlegi szabályrendszer szerint a maximum. A francia már tavaly kijelentette, hogy akkor sem kíván tovább maradni, ha a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet lehetőséget teremtene a folytatásra, így mindenképpen személycsere lesz a szövetség élén az év végén.

Először egy korábbi raliversenyző, Mohammed Ben Szulajem közölte, hogy jelölteti magát, majd nemrég az FIA jelenlegi alelnöke, Graham Stoker jelezte, hogy indul az elnökválasztáson. Utóbbi 2001-ben csatlakozott a Nemzetközi Automobil-szövetséghez, amikor beválasztották a nemzetközi Sportdöntőbíróságba, aztán 2004-től az Egyesült Királyságot képviselve a Motorsport Világtanács tagja lett, majd 2009-ben az FIA alelnökévé vált, vagyis azóta tölti be ezt a posztot, mióta Todtot először megválasztották.

Stokert a mobilitásért felelős elnökhelyettes, Thierry Willemarck, valamint az FIA szenátusának elnöke, Brian Gibbons is támogatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik