F1: hamarosan eldőlhet Bottas sorsa a Mercedesnél

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 12:07
null
Bottas bízik benne, hogy minél hamarabb döntés születik a jövőjéről (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas szeretne minél hamarabb pontot tenni a jövőjével kapcsolatos találgatások végére, és úgy számol, rövidesen megkezdheti a tárgyalásokat a címvédő csapattal.

 

Valtteri Bottas 2017-ben érkezett a Mercedeshez, miután Nico Rosberg váratlanul visszavonult, és azóta rendre egyéves szerződést kapott a német gárdától. A finn pilótának így egyelőre nincs a következő esztendőre is érvényes kontraktusa, s a sajtóértesülések szerint az „ezüstnyilak" nem is vele, hanem a jelenleg a Williamsnél versenyző George Russell-lel tervezik a jövőt.

61. FRANCIA NAGYDÍJ
JÚNIUS 18., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
JÚNIUS 19., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚNIUS 20., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 309.069 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone

Bottas azonban egyelőre nem foglalkozik a témával, hiszen elmondása szerint még nem kezdett tárgyalásba a csapattal. „Még nem beszéltünk semmi ilyesmiről, hiszen a mostani nagyon kemény bajnokság, így fontos, hogy a lényegre, vagyis a teljesítményre tudjunk koncentrálni. De biztos vagyok benne, hogy eljön a tárgyalás ideje is. Ez egyelőre nem történt meg, ugyanakkor az idő gyorsan szalad, főleg most, hogy jön a tripla hétvége, ami alatt nem igazán lesz időnk ilyesmire."

„Úgy számolok, hogy valamikor a következő hónapban megkezdődhetnek az egyezkedések. Tapasztalatból tudom, hogy minél hamarabb letisztázódnak a dolgok, annál jobb mindenkinek, szóval hamarosan sor kerül rá. Ami engem illett, eléggé nyitott vagyok, sosem tudhatod, hogy milyen lehetőségek várnak rád. Én még mindig nagyon élvezem a Formula–1-et, és természetesen azt is, hogy az élen harcolhatok. Még mindig nagyon szeretem a versenyzést, legalább annyira, mint az első mercedeses idényemben. Ha a nagy képet nézem, nyilván van még bennem néhány jó év. Úgy érzem, hogy idényről idényre fejlődök bizonyos területeken, és hogy folyamatosan jobbá válok" – idézte a RacingNews365 a finnt, aki azt is kiemelte, korát tekintve is sok van még benne.

Elég messze vagyok korban a mezőny legidősebb versenyzőitől, szóval elméletileg van még időm. Persze sosem lehet tudni, hogy mit tartogat a jövő, szóval egyelőre hétvégéről hétvégére haladok, aztán meglátjuk, hogyan alakul."

Bottas hat nagydíjat követően az egyéni összetett hatodik helyét foglalja el, hátránya 58 pont az éllovas Max Verstappen, míg 54 pont csapattársa, Lewis Hamilton mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik