F1: Bottas több elismerést érdemel – Hamilton

Vágólapra másolva!
2020.11.03. 16:11
null
Hamilton úgy véli, Bottas a mezőny nagy részénél jobb (Fotó: AFP)
A Mercedes az Emilia Romagna-i Nagydíjon aratott kettős sikerével sorozatban a hetedik konstruktőri címét szerezte meg, amivel történelmet írt. A rekorddöntés kapcsán Lewis Hamilton úgy fogalmazott, hogy a csapatbajnoki trófea megnyerése bizonyos szempontból jobb érzés, mint az egyéni címet megszerezni, és arról is beszélt, hogy véleménye szerint csapattársa, Valtteri Bottas több tiszteletet érdemel a munkájáért.

 

 

1. EMILIA ROMAGNA-I NAGYDÍJ
OKTÓBER 31., SZOMBAT
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:14.726
Időmérő: 1. Bottas 1:13.609
NOVEMBER 1., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír

Lewis Hamilton pályafutása 93. győzelmét szerezte az Emilia Romagna-i Nagydíjon, míg a kettős Mercedes-sikert Valtteri Bottas tette teljessé, aminek eredményeként az „ezüstnyilak" sorozatban hetedszer hódították el a konstruktőri címet, amivel a Ferrari 1999 és 2004 között felállított rekordját adták át a múltnak.

„Szinte izgalmasabb megnyerni a konstruktőri címet, mint az egyénit. Ez egy furcsa sportág, hiszen hiába csapatsport, két külön bajnokság van, miközben a mi feladatunk elsődlegesen az, hogy pontokat szerezzünk és szállítsuk az eredményeket a csapatnak. Szóval, ha megszerzed a konstruktőri címet az majdnemhogy jobb, hiszen azt nem egyedül, hanem csapatként éred el, egy nagy csoport tagjaként. Hiába állunk mi, versenyzők fent a dobogón, egyáltalán nem állunk senki felett. Egy szinten állunk, mindannyian egy-egy láncszem vagyunk csak” – kezdte az egyéni vb-összetettet 85 ponttal vezető Hamilton, aki akár már a soron következő Török Nagydíjon biztosíthatja a bajnoki címét, és beállíthatja Michael Schumacher vonatkozó rekordját.

HAMILTON VILÁGBAJNOK TÖRÖKORSZÁGBAN, HA…
…Bottas előtt inti le a kockás zászló.
…Bottas nyer, míg ő legfeljebb második és nem a finné a versenyen futott leggyorsabb kör.
…Bottas második, míg ő legfeljebb negyedik.
…Bottas harmadik, míg ő legfeljebb nyolcadik, és nem a finné a versenyen futott leggyorsabb kör.
…Bottas negyedik, míg ő legfeljebb hetedik.
…Bottas ötödik, míg ő legfeljebb nyolcadik.
…Bottas hatodik, míg ő legfeljebb tizedik és nem a finné a versenyen futott leggyorsabb kör.
…Bottas hetedik vagy annál hátrébb végez.

„Ha megnyeritek a konstruktőri bajnokságot, az mindenkit boldoggá tesz. A karácsonyi partin, amelyen együtt szoktunk ünnepelni, mindenki tudja, hogy valami jelentős dolgot vitt véghez, olyasmit, amit előtte még senki sem ért el. Nagyon szuper ennek a részese lenni. Még ha ma szögre is akasztanám a sisakom, ez olyasmi, amit életem végéig megoszthatok ezekkel az emberekkel” – tette hozzá a címvédő, akivel csapattársa, Bottas is egyetértett.

Egészen elképesztő, hogy már négy éve vagyok tagja ennek a csapatnak, és sikerült valamennyiszer megnyerni a konstruktőri címet. Hihetetlen, és egyetértek azzal, amit Lewis mondott, én is hasonlóan gondolom. Büszke vagyok minden egyes csapattagra, arra, amit elértek a gyárban és a versenypályán. Folyamatosan emeljük a lécet minden csapattag számára, de ezt egységesen tesszük. Támogatjuk egymást, és a csapatszellem lehetővé teszi mindezt. Nagyon büszkévé tesz, hogy én is a részese lehetek ennek. Úgy hiszem, most mindannyiunknak időre lesz szüksége ahhoz, hogy felfogja, pontosan mit is értünk el, de egyúttal ki is kell élveznünk, hiszen ez egészen csodálatos” – osztotta meg a gondolatait.

A címvédő az imolai versenyt követően arra is kitért, húgy érzi, márkatársa nem kap elég elismerést.

„Valtteri nem kapja meg azt az elismerést, ami neki járna az elképesztő munkájáért. Ő hihetetlenül gyors versenyző. Szerintem jobb, mint a mezőny nagy része, és nemcsak a vezetés szempontjából, hanem a mentalitás és a hozzáállás szempontjából is. A versenyzői lét nemcsak a vezetésről vagy a gyakorlásról szól, hanem arról is, miként fogod össze és emeled fel az embereket magad körül, és ő nagyszerű ebben” – beszélt elismerően a finnről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik