F1: Bianchit megműtik, a rendőrség a pályán helyszínel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 12:54
Az F1-es Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi édesapja a francia France 3 televíziónak nyilatkozva elmondta, a fiát súlyos fejsérülésekkel szállították a szuzukai pályától 10 kilométerre fekvő kórházba, ahol műteni kezdték – ezt az FIA is megerősítette. Olasz sajtóhírek szerint a pilóta önállóan lélegzik.

A Marussia versenyzője, aki az Adrian Sutil Sauberjét mentő traktornak ütközött neki, az olasz Autosprint szaklap értesülései szerint önállóan lélegzett a mentőautóban.

Bianchi apja azt is elmondta, hogy a helyzet nagyon súlyos – nagy vérömlenyt kell eltávolítani a koponyából. Az FIA hivatalos közleményben tudatta, hogy az operációt követően Bianchit az intenzív osztályon kezelik tovább.

Közben másfél órával a verseny leintése után japán rendőrök jelentek meg a 7-es kanyarnál, és megkezdték a helyszínelést.

Niki Lauda szerint a baleset miatt nem szabad a Nemzetközi Automobil-szövetséget felelősségre vonni.

„Semmi rosszat sem tett az FIA, a verseny úgy indult el, ahogy kellett, utólag azt mondom, a rajtot előbbre hozhatták volna, de ez sem az FIA döntése volt – mondta Lauda. – Évekig nem történik nagy baleset, aztán ha mégis, mindenki meglepődik. Pedig az autósport igenis veszélyes, ezzel mindig számolni kell. Sutil balesete szokványos volt, el is szállították volna az autóját, és már nem is beszélnénk róla. Akkor jó döntésről beszélnénk, így viszont megkérdőjelezzük, az eset hatalmas balszerencse volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik