F1: Bárhová szerződik Vettel, nyerni fog - Lauda

Vágólapra másolva!
2012.12.01. 16:36
Niki Lauda szerint akárhová is igazol a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel, nyerni fog, mert az autójától függetlenül a Formula–1 legjobb három pilótája közé tartozik.

„Egyszer úgyis eligazol a Red Bulltól – mondta a szintén háromszoros világbajnok Lauda a CNN-nek Vettelről, akiről már többször pletykálták, hogy a Ferrarihoz szerződik, de a német kijelentette, hogy 2014 végéig az osztrák csapatnál marad. – A Formula–1-ben ez a normális, legalább egyszer csapatot kell váltanod. Én is váltottam többször is, és akárhová mentem, tudtam nyerni. Erre ő is képes lesz, ebben biztos vagyok."

Lauda 1971-ben és 1972-ben a Marchnál, 1973-ban a BRM-nél versenyzett, majd a Ferrarihoz került, amellyel kétszeres világbajnok lett. Utána a Brabhamhez szerződött, majd visszavonult, hogy két és fél év távollét után négy idényt töltsön a McLarennél, és megnyerje harmadik vb-címét. A Ferrarival 15, a Brabhamnél kettő, a McLarennél nyolc futamgyőzelmet jegyzett.

Vettel egy futamon állt rajthoz a BMW-vel, aztán a Toro Rossóhoz került, ahonnan egy futamgyőzelmet követően szerződött a Red Bullhoz, amelynél négy idényen belül háromszoros világbajnok lett.

„Vettel csúcspilóta, akárcsak Hamilton és Alonso. Schumacher is az volt. A vb-címhez csúcsautó és csúcspilóta kell. Vettel van olyan jó, mint Alonso, és az idén neki volta jobb autója" – mondta Lauda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik