F1: A szaúdi pálya a Mercedesnek fog jobban feküdni – Red Bull

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 12:51
null
Hamilton kerülhet előnybe Dzsiddában? (Fotó: AFP)
A két bajnokesélyes csapat úgy készül, hogy a soron következő szaúd-arábiai pálya a Mercedesnek fog jobban kedvezni. Az „ezüstnyilak" vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin ugyanakkor figyelmeztetett, nem minden a papírforma.

 

Az idény utolsó előtti hétvégéje előtt a Mercedes 5 ponttal előzi meg a Red Bullt a konstruktőri tabellán, míg az egyéni összetettben éllovas, Max Verstappen akár már vasárnap bebiztosíthatja az első bajnoki címét, igaz, a lendület mindenképpen Lewis Hamiltonnál van, akinek a legutóbbi két győzelmével sikerült 8 pontra csökkentenie a lemaradását, és meglehetősen optimistán készülhet a Szaúdi Nagydíjra.

1. SZAÚDI NAGYDÍJ
DECEMBER 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 14.30–15.30
2. szabadedzés: 18.00–19.00
DECEMBER 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 15.00–16.00
időmérő: 18.00–19.00
DECEMBER 5., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 308.45 km) rajtja: 18.30
A KÖVETKEZŐ FUTAM
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

A most hétvégén bemutatkozó 6147 méter hosszú és rendkívül gyorsnak ígérkező pálya 27 kanyart foglal magába Dzsiddában, és mindkét bajnokesélyes istálló úgy készül, hogy a tempósabb nyomvonalakon idén általában gyorsabb „ezüstnyílnak" fog jobban feküdni.

„Szerintem nagyon szoros lesz, de a következő pálya inkább a Mercedesnek fog kedvezni, míg Abu-Dzabi a módosításokkal kissé kiszámíthatatlan. Az egyéni összetettben nyolcpontos előnnyel vágunk neki ennek az utolsó két versenynek, míg a konstruktőriben sikerült öt pontra csökkenteni a hátrányunkat, szóval még bármi megtörténhet, és ez fantasztikus, hiszen már itt vagyunk a végjátékban" – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A Mercedes Brazíliában cserélt büntetés ellenében motort Hamilton autójában, aztán Katarban egy korábbival versenyzett, hogy az utolsó két versenyen – főleg a nagy tempójú szaúdi aszfaltcsíkon ˜– újra a friss erőforrást használhassa.

Újabb ugrás az ismeretlenbe, ráadásul láthattuk, milyen nagy teljesítményingadozást hoztak az előző versenyek. A szaúdi pálya azonban ránézésre feküdhet nekünk, és Lewis megkapja a frissebb motort is, ami jelentős lökést adhat neki" – kezdte a németek vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin, de rámutatott, nem minden a papírforma.

„Az aszfaltcsíknak kedveznie kell a kocsinknak, ugyanakkor talán ugyanezt mondtuk Austinban is. Akkor úgy éreztük, minden összeállhat egy jó beállítással, és harcba szállhatunk a Red Bull-lal, de végül ők voltak előnyben. Szóval mindig óvatosan indulunk neki egy olyan futamnak, amiről azt gondoljuk, hogy kedvezhet nekünk" – tette hozzá, majd azt is kiemelte, fontos lesz, hogyan indítanak az első szabadedzésen.

Ha a szaúdi pálya valóban a Mercedest favorizálja, és Hamiltonnak sikerül újabb sikert aratnia, akkor könnyen előfordulhat, hogy a két vb-aspiráns pontazonossággal vág neki a jövő hétvégi idényzárónak.

VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK SZAÚD-ARÁBIÁBAN, HA…
…nyer és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton hatodik vagy annál rosszabb.
…nyer, miközben Hamilton hetedik vagy annál rosszabb.
…második és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton tizedik vagy annál rosszabb.
…második, miközben Hamilton nem szerez pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik