F1: „A Red Bull mindenhol pole pozíciót szerezhetett volna”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 15:37
null
Verstappen túl sokat hibázik? (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy látja, Max Verstappen már sokkal korábban is az élre állhatott volna a bajnokságban, de egyelőre túl sok hibát vét.

 

A Mercedes, és különösképpen Lewis Hamilton a várakozásokon alul teljesített Monacóban, és az elrontott stratégia nyomán inkább hátrafelé lépdelt a mezőnyben, így csak annak köszönhetően intette le ugyanabban a pozícióban a kockás zászló, amelyből elindult, hogy a rajthoz sem álló Charles Leclerc mellett saját csapattársa, Valtteri Bottas is kiesett a versenyből.

67. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 20., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés: 1. Pérez 1:12.487
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:11.684
MÁJUS 22., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:11.294
Időmérő: 1. Leclerc 1:10.346
MÁJUS 23., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Sainz, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 20., 15.00Francia Nagydíj, Paul Ricard
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj

A címvédő hetedik helye, valamint az, hogy a riválisok kiszállása után Max Verstappen könnyed győzelmet aratott a hercegségben, azt eredményezte, hogy a Red Bull a konstruktőri bajnokság mellett az egyéniben is átvette a vezetést, s ezzel megtörte az „ezüstnyilak" hosszú menetélését – a németek a 2018-as Német Nagydíj óta egészen a múlt hétvégi viadalig megszakítás nélkül vezették mindkét összetettet.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy véget ért a sikerszériájuk, hiszen elmondása szerint Verstappen már jóval korábban is átvehette volna az első helyet, ha nem hibázik olyan sokat.

Határozottan megvan az esélye, hogy bajnok legyen, de egyelőre sok kisebb hibát vét, ami a fiatal korából is adódik. A tempója és az autókezelése kiemelkedő, ám nem engedhet meg magának ilyen sok hibát, főleg, hogy Lewis a teljesítőképessége csúcsán van. Ráadásul vadásznak is sokkal könnyebb lenni. Ezért is kedvező számunkra ez a helyzet"– kezdte a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatában, majd kifejtette, mennyi lehetőséget szalasztottak már el a „vörös bikák".

„Nem lehet elvitatni, hogy a Red Bull a favorit. Bahreinben Maxnak kellett volna nyernie, de Lewis hihetetlenül vezetett. Ha várt volna még egy kört az előzéssel, akkor ő szelte volna át elsőként a célvonalat. Imolában Max az időmérős körén hibázott, máskülönben ő lett volna az első. Portugáliában az időmérőn és a versenyen is átlépte a pálya határát, valamint hibázott, amikor Lewis ott volt a nyakán. A Red Bull mindenhol pole pozíciót szerezhetett volna, mert az övé a gyorsabb csomag" – tette hozzá.

Verstappen előnye négy pont Hamilton előtt, míg a Red Bull egy ponttal előzi meg a Mercedest öt GP-t követően. A következő állomás Azerbajdzsán, ahol a várakozások szerint Monte-Carlóhoz hasonlóan az osztrák alakulat lehet előnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik