F1: A McLaren elvette Hamilton szabadságát – Magnussen

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 13:51
null
Magnussen ismét odaszúrt korábbi csapatának (Fotó: AFP)
Nem éppen kedves szavakkal illette korábbi csapatát, a McLarent Kevin Magnussen. A dán pilóta saját bőrén tapasztalta meg azt, amit anno Lewis Hamilton is átélhetett, és ami miatt ötszörös világbajnok ellenfele is csapatváltás mellett dönthetett.

 

Kevin Magnussen 2014-ben mutatkozott be a Formula–1-ben a McLaren pilótájaként. Újoncéve után azonban a patinás istálló visszafokozta tartalék versenyzői szerepbe, így Magnussen az idény végényel is hagyta az őt évek óta támogató wokingiakat.

2016-ban aztán visszatért a királykategória mezőnyébe a Renault versenyzőjeként, az utóbbi két szezont pedig a Haas-Ferrarinál töltötte. Magnussen korábban is odaszúrt már korábbi munkaadójának, ezúttal pedig Lewis Hamilton hat évvel ezelőtti csapatváltásán keresztül beszélt arról, hogyan bánik a McLaren a pilótáival.

„A McLaren elvárt egy bizonyosféle viselkedést és hozzáállást tőlünk – mondta a dán. – Ők maguk alkották meg a versenyzőket, és megszabták, mit mondhatnak. Lewis Hamilton remek példa arra a versenyzőre, aki nem tudta kifejezni magát a McLarennél. Egyszerűen elvették a szabadságot Lewistól.”

„Néha a versenyzőket zenészekhez és művészekhez lehet hasonlítani abban a tekintetben, hogy térre van szükségük a nagyszerű dolgok létrehozásához. Ha viszont címkét aggatsz rájuk, és azt nem tudják lerázni magukról, nehéz helyzetbe kerülnek” – vélekedik Magnussen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik