F1: Vandoorne csapatot váltott, újra tesztpilóta lesz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 13:49
null
Vandoorne a Formula–E-ben már bizonyított, az F1-ben tesztpilótaként juthat szóhoz (Fotó: Getty Images)
Az Aston Martin Formula–1-es csapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Stoffel Vandoorne 2023-tól náluk folytatja pályafutását.

 

A belga autóversenyző teszt-, valamint tartalék pilóta lesz az Astonnál, ahol újra együtt dolgozhat Fernando Alonsóval, akit még a mclarenes éveiből ismerhet közelebbről – Vandoorne ugyanis már rendelkezik F1-es múlttal, 2016 ás 2018 között volt a brit székhelyű istálló versenyzője.

Egy ideje figyelemmel kísérem a csapatot, örömmel látom a fejlődést. Tisztában vagyok vele, hogy itt mindenki eltökélt a további előrelépések érdekében. Számomra szintlépés ez a váltás, izgatottan várom a közös munkát”nyilatkozta Vandoorne az Aston Martin weboldalának.

Vandoorne párhuzamosan tovább folytathatja szereplését a Formula–E-ben is, ahol a következő évadban címvédésért harcolhat, hiszen 2022-ben világbajnoki elsőséget szerzett a Mercedes színeiben – a 2022–2023-as kiírást a Dragon / Penske Autosportnál tölti.

A 30 esztendős versenyző az utóbbi években sem szakadt el teljesen az F1-től, mégpedig szintén a Mercedesnek köszönhetően, amelynek szimulátorpilótája volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik