F1: helyet cserélt Valentino Rossi és Lewis Hamilton Valenciában

H. Á., H. L.H. Á., H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 11:36
null
Furcsa látni a 44-es Yamahát és a 46-os Mercedest... (Fotó: Facebook.com/LewisHamilton)
A kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok Valentino Rossi és a hatszoros F1-es bajnok Lewis Hamilton a hét elején kipróbálhatta a másik versenygépét a valenciai Ricardo Tormo pályán. Az eseményt közös főszponzoruk hozta össze, ám az alábbi videó tanulsága szerint nem csak amolyan „könnyű kis lötyögésre” jöttek össze Rossiék.

A hírek szerint olyannyira komolyan vették a cserét a felek, hogy Lewis Hamilton még egy kisebb balesetet is szenvedett Rossi Yamahájával, a brit megúszta sérülés nélkül, a motor nem – igaz, képi bizonyíték nincs az esésről.

Valentino Rossi számára egyébként nem volt idegen a négy kerék és az F1-es autó, hiszen korábban már tesztelt Formula–1-es versenygépet – korábban vezette például Michael Schumacher Ferrariját is.

„Nem volt könnyű megülni a motort. Volt egy kisebb megpörgésem is, de egyben sikerült visszahoznom a gépet. Lépésről lépésre tanulom a dolgokat, de elég meredek ez a tanulási görbe. Őszintén ez a legjobb évem, és ez a csere most megkoronázta az egészet" – mondta lelkesen Hamilton, majd Rossira is kitért.

„Csodálatos volt, hogy egy olyan legendát láthattam az autómban, mint Valentino. Izgatott voltam, hiszen most először próbálhatta ki az autót, és ez arra emlékeztetett engem, amikor én ülhettem először F1-es gépbe. Amikor látod magad körül a csapatot, érzed, hogy ez teljesen más. Nagyon király volt a pályán menni, és látni magam előtt Valentinót ugyanazzal a géppel" – magyarázta, s a cseréről a másik főszereplő, Rossi is élménybeszámolót tartott.

„Ezek után még nagyobb rajongója vagyok Lewisnak. Fantasztikus nap volt ez, amelyen a motorsport két csúcskategóriája nem csak találkozott, hanem együtt is működött. Nagyszerű lehetőség volt, hogy kipróbálhattam a W08-ast. Már korábban is ültem F1-es autóban, azonban nagyon sok változott a legutóbbi alkalom óta. Őszintén lenyűgözött a gép és a kezelhetősége, mint ahogyan a Mercedes csapata is" –mondta az olasz.

„Egy napig F1-es versenyzőnek érezhettem magam. Nem is akartam, hogy vége legyen.Végül motoroztam Lewisszal is. Büszke pillanat volt a csapat számára, hogy megoszthattuk vele a szenvedélyünket" – tette hozzá, és kitért Hamiltonra is.

„Technikailag a valenciai egy nehéz pálya, ráadásul szeles is volt az idő, szóval azt hittem, Lewisnak nehéz dolga lesz, azonban briliánsan vezetett. Szerintem nagyon jól szórakozott, és ez a lényeg" – árulta el, s a brittel kapcsolatban a Yahama vezetője, Lin Jarvis is megosztotta a véleményét.

„Kivételes nap volt ez. Igazán lenyűgöző volt, hogy a sport két ikonja, Lewis és Valentino egyszerre volt a pályán. Nagyon boldog vagyok, hogy a részese lehettem ennek, és láthattam mindezt. Nagyon lenyűgözött Lewis teljesítménye is. Hány autós bajnok jönne ide, vezetne egy M1-est, és lehetne büszke magára? Nagyon nehéz egy motorral gyorsan menni, és még nagyobb kihívás egy MotoGP-géppel" – kezdte.

„Akkor tűnt ki igazán, amikor Valentinóval együtt volt kint a pályán, és nagyon közel voltak egymáshoz. Lewis elmondta, hogy hosszú évek óta nagy rajongója a MotoGP-nek és Valentinónak is, az ő kívánsága volt, hogy Valentinóval együtt lehessen a pályán, és kipróbálhasson egy M1-est. Most mindkét álma egyszerre teljesült. Fantasztikus volt látni, hogy egy hatszoros világbajnok, aki már mindent elért az F1-ben megvalósíthatja az egyik álmát egy ilyen különleges esemény keretein belül" – tette még hozzá.

VIDEÓ A CSERÉRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik