Indy 500: Alonso magabiztos az első tesztet követően

Vágólapra másolva!
2017.05.04. 11:13
Fernando Alonso teljesítette első IndyCaros tesztjét, amelynek elején kissé félve vette be a kanyarokat, de idővel egyre inkább élvezte a vezetést a nehezítő körülmények ellenére is.

Fernando Alonso tegnap részt vett az újoncok kötelező tesztjén, majd ezt követően folytatta a felkészülést a május 28-án megrendezésre kerülő Indy 500-as versenyre. Összesen 88 kört teljesített a legendás indianapolisi pályán, mely során a 73. körben volt a leggyorsabb: ekkor átlagsebessége több mint 222 mérföld/óra volt, amely közel 360 km/órát jelent. A kétszeres Formula–1-es világbajnok elismerte, hogy eleinte nem merte padlógázzal bevenni a kanyarokat, de később feloldódtak a gátlásai, és hozzászokott a körülményekhez, így sok mindent kipróbálhatott.

„Az elején olyan volt, mintha a jobb lábam külön életet élne, és nem állna kapcsolatban az agyammal – mondta Alonso a tesztnap végén. – Később már jobban tudtam szabályozni a testem és az autót, szóval keményebben nyomhattam. Elég szeles volt az idő, és az utolsó néhány etapra még inkább felerősödött a szél, de jó volt, hogy nehezebb körülmények között is mehettem, és eddig minden jól alakul."

A spanyol pilóta szerint időre lesz szüksége ahhoz, hogy teljesen hozzászokjon az F1-től igencsak eltérő versenyzéshez, ráadásul autója, az Andretti-istálló McLaren Hondája sem működött tökéletesen.

„Kipróbáltam különböző íveket, de egyelőre nem éreztem annyira kényelmesen magam az autóban, amennyire vélhetően néhány hét múlva fogom. Amikor új gumikat teszünk fel az autóra, az elfedi a problémákat, például az alacsony leszorítóerőt, úgyhogy elkezdtünk játszani az idősebb és az újabb gumik váltogatásával. Sok olyan dolog van, amely teljesen új a számomra, szóval tapasztalatot kell szereznem ezekkel kapcsolatban" – ismerte el Alonso.

Alonso egyébként rögtön két gyilkossággal kezdett az új autóban, két madár életének vetett végét egyetlen mozdulattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik