F1: Tudjuk, mi a baj, változtatunk rajta - a Ferrari új elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 17:16
Sergio Marchionne, a Ferrari új elnöke úgy véli, a motorfejlesztési tilalom feloldása adhat esélyt az F1-es istállónak arra, hogy visszatérjen a csúcsra.

„Tudjuk, mi a probléma az F1-es csapattal. Minden baj a motorból ered, de van hitem a sportrészlegben, s ki fogunk lábalni ebből a helyzetből – mondta az októberben Luca di Montezemolo helyét átvevő Marchionne. – A nagy hibát tavaly követtük el, amikor nem mértük fel az új motorok erejének jelentőségét. Abban bízhatunk, hogy a szabályok, amelyek megtiltják a motorok fejlesztését, megváltoznak. A pilótáinkkal nincs gond, csak a technikai személyzettel, hiányzott a tudás a motorfejlesztési részlegünknél."Luca di Montezemolo helyét átvevő Marchionne. – A nagy hibát tavaly követtük el, amikor nem mértük fel az új motorok erejének jelentőségét. Abban bízhatunk, hogy a szabályok, amelyek megtiltják a motorok fejlesztését, megváltoznak. A pilótáinkkal nincs gond, csak a technikai személyzettel, hiányzott a tudás a motorfejlesztési részlegünknél."

A motorok fejlesztésének tilalmára vonatkozó szabály módosításáért a Ferrari mellett a Renault is erősen lobbizik, s bár a Mercedes korábban elzárkózott ettől a javaslattól, enyhülni látszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik