Szemcsésedés miatt kialakult gumirög okozhatta Hamilton defektjét

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 16:06
A még jelenleg is zajló Bridgestone-vizsgálat legújabb, de még nem végleges eredménye szerint szemcsésedés miatt kialakult gumirög okozhatta Lewis Hamilton jobb első kerekének defektjét az 58. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi Török Nagydíján. Erről Hamasima Hirohide, a japán abroncsgyártó cég fejlesztési igazgatója tájékoztatta az autosport.com internetes szakportált.
Lewis Hamilton a defekt után
Reuters
Lewis Hamilton a defekt után
Lewis Hamilton a defekt után
Reuters
Lewis Hamilton a defekt után

A szakember a leintés után azonnal Tokióba, a Bridgestone főhadiszállására szállította a gumi maradványait. Hamasima Hirohide az internetes újságnak elárulta, a brit klasszis McLaren-Mercedesének jobb első kereke a „darabolódásnak” is nevezett jelenség miatt kapott a defektet.

A szakember hozzátette: Lewis Hamilton autója jelentősen alulkormányozott volt a nyolcas kanyarban, emiatt a szokásosnál jobban el kellett tekernie a kormánykereket. Ez viszont azt eredményezte, hogy a pályán lévő gumidarabok nagyobb mértékben kerültek az abroncsra és és féktávon megkeményedtek. Ettől meghibásodott a kocsi gumijának belső szerkezete.

Az addig a győzelemért hajtó, a harmadik helyen haladó Hamilton jobb első abroncsa a 43. körben lett defektes, így csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint a BMW-Saubert erősítő Nick Heidfeld is megelőzte.

A brit pilóta a boxba ment, ahol ugyan lecserélték a hibás gumit, de ezután már nem tudott harcolni a dobogóért, sőt az ötödik helye is veszélyben forgott.

LEWIS HAMILTON ISZTAMBULI DRÁMÁJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik