Brawn: A Ferrari nélkülem is győzhet

Vágólapra másolva!
2006.10.27. 15:18
Ross Brawn, az október 31-i hatállyal távozó technikai igazgató szerint a Ferrari a jövőben is sikeres lesz a Formula-1-ben. Az angol szakember szerint a szerződésbontás hátterében az áll, hogy több időt kíván szentelni családjának.
Történelmi "tablókép" Brazíliából: a távozó Ross Brawn a dobogósokkal
Reuters
Történelmi "tablókép" Brazíliából: a távozó Ross Brawn a dobogósokkal
Történelmi "tablókép" Brazíliából: a távozó Ross Brawn a dobogósokkal
Reuters
Történelmi "tablókép" Brazíliából: a távozó Ross Brawn a dobogósokkal

„Meg szeretném köszönni a Ferrarinak, hogy részese lehettem a csapat csodálatos történetének” – mondta a sikerszakember, majd hozzátette: - Mindenki tudja, hogy a Ferrari egy legenda, de ennél sokkal fontosabbak a csapatnál dolgozó emberek. Hihetetlen profizmusról, lojalistásról, motivációról és elszántásról tettek bizonyságot. Kivételes személyiségek. Már egy ideje készültünk erre a bejelentésre, s örömmel tölt el, hogy olyan ember veszi át a feladatkörömet, aki még nálam is jobb munkát végezhet.”

Ross Brawn helyére Mario Almondo kerül, s nehéz dolga lesz, ha felül akarja múlni elődjét. Az angol technikai igazgató maranellói tevékenysége idején Michael Schumacher ötször, míg a Ferrari hatszor volt világbajnok a pilóták, illetve a konstruktőrök között.

„Rendkívüli módon bízom a csapat összes tagjában, biztos vagyok abban, hogy újabb sikereket szállítanak majd Maranellóba” – tette hozzá Ross Brawn, aki már a Benettonnál is együtt dolgozott a visszavonuló Michael Schumacherrel.

A hétszeres világbajnok német sportlegenda „válasza” szinte azonnal megérkezett, s természetesen rendkívül pozitív volt.
„Szeretném megköszönni Ross Brawnnak, hiszen minden F-1-es sikeremhez hozzájárult. Erős személyisége és szaktekintélye alapvető fontosságot jelentett a csapatnak. Ross képes volt arra, hogy az embereket felkészítse a rájuk váró feladatokra. Segítette és sarkallta a srácokat, s mindig a megfelelő irányba terelte őket” – jelentette ki Michael Schumacher.

Ross Brawn mellett a motorokért felelős igazgató, Paolo Martinelli is elhagyja a Ferrari Formula-1-es csapatát, s róla is „megemlékezett” a legenda:
„Az utolsó hat évben csak két motorhibám volt, ez mindent elmond Paolo munkájáról. Azt is el kell mondanom, hogy nem a szuzukai motorhiba miatt veszítettem el a világbajnokságot. A motorjaink ugyanis mindig a sikereink gyökerét jelentették. Mindig tisztelettel emlékszem majd Paolóra, sok sikert kívánok új munkájához”.
Paolo Martinelli a Ferrari anyacégénél, a Fiatnál folytatja pályafutását, utódja Gilles Simon, jelenlegi fejlesztési és tervezési igazgató lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik