Schumi nem pihen, megy a jerezi tesztre

Vágólapra másolva!
2006.10.10. 15:17
A szuzukai kiesés miatt az egyéni világbajnoki címről már lemondó Michael Schumacher nem váltotatta meg a csapattal egyeztetett programot, így szerdán részt vesz a Formula-1-es csapatok jerezi tesztelésén. A Ferrari ásza kijelentette: a felkészülés fontos állomás a spanyolországi esemény, így nincs oka arra, hogy lemondja a szereplést.
Fontos feladatok várnak Michael Schumacherre
Reuters
Fontos feladatok várnak Michael Schumacherre
Fontos feladatok várnak Michael Schumacherre
Reuters
Fontos feladatok várnak Michael Schumacherre

Az 57. F-1-es világbajnokság a jövő hétvégén Brazíliában zárul, s a csapatok gőzerővel készülnek a dél-amerikai megméretésre. Mától a kedvelt jerezi pálya lesz a házigazda, a Renault pedig a silverstone-i létesítményt bérelte ki.

„Nincs okom arra, hogy kihagyjam a spanyolországi tesztelést. Az egyéni világbajnoki címet virtuálisan már elveszítettem, de a konstruktőrök versenye még nyitott. A maximumot akarom nyújtani a Ferrarinak a világbajnokság befejezéséig” – mondta a maranellóiak német csillaga.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a spanyolországi gyakorlás végén Schumi búcsúpartit rendez a tesztcsapatnak, hiszen aktív versenyzőként többet már nem dolgozhat együtt az érintett szakemberekkel.
A német klasszis a vasárnapi Japán Nagydíjon motorhiba miatt esett ki az élről, így az interlagosi évzárón új erőforrással indulhat. Az olasz sportnapilap úgy értesült, s ezt Ross Brawn technikai igazgató is alátámasztotta, hogy nem merült fel annak a lehetősége, hogy új specifikációjú motort alkalmaznak.

„A Monza óta használt motort finomítjuk, hiszen csak egy futamot kell kibírnia. Nagyon fontos, hogy javítsunk a megbízhatóságán” – jegyezte meg Brawn.

A Ferrari igazgatója, Luca di Montezemolo azt ígéri, hogy a csapat az utolsó leheletéig küzd majd Brazíliában, nem adja „olcsón” a világbajnoki címeket:
„Az utolsó centiméterig harcolunk majd, hiszen a legnagyobb ellenségeimnek sem kívánom, hogy olyan módon veszítse el a világbajnoki címet, mint mi Szuzukában”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik