Videó: amikor az FTC angol csapatot búcsúztatott az UEFA-kupában

Vágólapra másolva!
2020.08.28. 07:47
Videós visszatekintő sorozatunkban a héten már felidéztük a Ferencváros 2004-es, Hearts elleni győzelmét, de a Celtic idegenbeli kiejtése után adja magát, hogy az előző, brit csapat elleni ferencvárosi továbbjutásra is visszaemlékezünk, amely ugyancsak 2004-re datálódik.

2004-ben azok után szerepelhetett a Ferencváros az UEFA-kupa csoportkörében – és győzhetett 2–0-ra a skót Hearts vendégeként –, hogy a selejtezőben 4–2-es összesítéssel búcsúztatta az angol másodosztályú Millwallt, amely azért indulhatott a nemzetközi porondon, mert döntőt játszott abban az évben az FA-kupában (3–0-ra kikapott a BL-induló MU-tól).

A londoni 1–1 után került sor a budapesti visszavágóra 2004. szeptember 30-án, amely a meccset megelőző szurkolói összecsapások miatt is hírhedtté vált, de a Ferencváros remek teljesítménye miatt is emlékezetes. A több mint 15 ezer néző előtt megrendezett találkozón a zöld-fehérek Rósa Dénes, Sorin Botis és Robert Vágner egy-egy találatával már az első félidőben 3–0-ra vezettek, végül 3–1-re győztek és főtáblára jutottak az UEFA-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik