El: „Xabi Alonso besétált a negyeddöntőbe” – német sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2023.03.17. 08:36
Nem ütötte meg a német sajtó ingerküszöbét a Ferencváros Bayer Leverkusen elleni, 2–0-s német sikerrel végződő Európa-liga-mérkőzése. A vezető oldalak szerint Xabi Alonso együttese a kötelezőt hozta a Fradi ellen, mivel a hétvégén már a Bayern Münchennel vív presztízsmeccset.
A német sajtó szerint a Bayer a kötelezőt hozta a Ferencváros kiejtésével (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
A német sajtó szerint a Bayer a kötelezőt hozta a Ferencváros kiejtésével (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

A kicker.de röviden foglalkozott a két edző kezdőcsapatban eszközölt változtatásaival, majd azzal kezdte a beszámolót, hogy a Bayer – Diaby gólja révén – álomszerűen nyitotta a mérkőzést, aztán kitért a Ferencvárosra, amely „a kezdeti sokk után magához tért és Civic révén már a kapura is veszélyes volt”.

A Bayer nem engedett sok lehetőséget ellenfelének, de az támadójátékban sem rángatta igazán az

istrángot. A szünet előtti egyenlítés nem lett volna meglepetés, mivel a Ferencváros két ízben is ziccerbe került, ám a szerencse a Leverkusen oldalán állt. Előbb Marquinhos megpattanó lövése jutott el Gojakhoz, Hradecky azonban bravúrral védett, majd Traoré (ugyancsak megpattanó) lökete döngette meg a lécet” – értékelte az első félidő hajráját a Kicker, hozzátéve, hogy abban azért a Bayernek is volt két lehetősége a gólszerzésre.

A német szaklap beszámolója szerint a második félidőben csak idő kérdése volt a második leverkuseni gól – a magyar bajnok nem zavart sok vizet, míg Xabi Alonso együttese már a Bayern München elleni vasárnapi rangadóra tartalékolt.

A sport1.de szerint a Bayer Leverkusen könnyedén kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, a „gyógyszergyáriak” urai voltak a budapesti mérkőzésnek. A német oldal ezután idézi az RTL-nek röviden nyilatkozó Lukas Hradeckyt, a Bayer finn válogatott kapusát.

Érett, európai kupacsapathoz méltó teljesítményt nyújtottunk” – mondta Lukas Hradecky.

A német bulvárlap, a Bild szerint „Xabi Alonso besétált a negyeddöntőbe”, ráadásul a Leverkusen – a Freiburg és az Union Berlin búcsúja után – immár egyedüli német együttesként érdekelt az Európa-ligában. A bulvárlap rövid összefoglalójában úgy fogalmaz, hogy a Ferencváros Traoré kapufáját leszámítva nem volt igazán veszélyes, míg Xabi Alonso alakulata nem ingott meg az ellenséges légkörben.

Végül, de nem utolsósorban a Die Welt cikkben foglalkozik a Leverkusen budapesti sikerével, valamint az Union Berlin belgiumi kudarcával, kiemelve, hogy míg Belgiumban egy tündérmese ért véget, Budapesten a Bayer „megoldotta a kötelező feladatot”. A patinás napilap szerint Xabi Alonso együttese „megőrizte hidegvérét a budapesti katlanban a magyar klubfutball legfontosabb mérkőzésén az elmúlt 20 évben” – a mérkőzés összefoglalójából kiderül, hogy a Bayer „összeszedetten, higgadtan, de hibákkal” futballozott, míg a Ferencváros helyzete az első játékrészben még nem volt reménytelen, hiszen a magyar csapat több alkalommal is gólt szerezhetett volna.

Érdekesség, hogy míg a Kicker és a Die Welt nem ejt szót a budapesti döntőről, a sport1.de és a Bild beszámolója azzal zárul, hogy Xabi Alonso és csapata szívesen visszatérne a Puskás Arénába a döntő egyik résztvevőjeként.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 50 675 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos, 14.; ifj. Lisztes 90+1.), Abena, Knoester, Civic – Esiti, Vécsei – Adama Traoré, Gojak (Manner, 78.),Zachariassen – R. Mmaee (Frederiksen, 90+1.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
LEVERKUSEN: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapié (Kossounou, 82.) – Frimpong (Fosu-Mensah, 82.), Exequiel Palacios, Andrich (Demirbay, 86.), Bakker – M. Diaby, Azmun (Hlozek, 71.), Wirtz (A. Adli, 71.). Vezetőedző: Xabi Alonso
Gólszerző: M. Diaby (3.), A. Adli (81.)

Továbbjutott: a Bayer Leverkusen, 4–0-val, kettős győzelemmel

ONLIVE KÖVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik