El: „Jó napot kell kifognunk” – a pontszerzés a célja a Fradinak Leverkusenben

Vágólapra másolva!
2021.09.15. 18:29
A Ferencváros megtartotta a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-csoportmérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját. Vécsei Bálint és Peter Stöger vezetőedző is arról beszélt: pontot szeretnének szerezni Németországban. Ebben a sérült Somália és Botka Endre biztosan nem lesz a segítségükre.
Peter Stöger szeretne pontot szerezni Leverkusenben (Fotó: Árvai Károly)
AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Peter Stöger szeretne pontot szerezni Leverkusenben (Fotó: Árvai Károly) AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A Ferencváros középpályása, Vécsei Bálint tisztában van azzal, hogy a Bayer Leverkusen papíron jóval erősebb csapat a magyarnál.

„De a múltban megmutattuk, hogy tudunk meglepetést okozni ilyen gárdák ellen is. Feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy gyors támadóik vannak. Sok gólt rúgnak, de sokat is kapnak amiatt, hogy ennyire támadnak. Szeretnénk ezt kihasználni, ha kontráink adódnak, akkor abból gólt szerezni, de ehhez zárt védekezésből kell indulnunk.”

Kijelentette: azért jöttek Németországba, hogy ponttal utazzanak haza.

„A Betis és a Leverkusen kiemelkedik a csoportból, de azért ez egy kiegyensúlyozott négyes. Szeretnénk meglepetést szerezni, meglátjuk, mennyire fognak lebecsülni minket. Idegenben is pontot szeretnénk szerezni, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen a németek biztosan győzni akarnak otthon.”

Az FTC trénere, Peter Stöger szerint bár a Bayer Leverkusen a Bajnokok Ligájába való csapat, biztosan komolyan fogja venni a magyarok elleni találkozót.

„Ez lesz az első mérkőzésük ebben a kiírásban, az új edző pedig szeretne bizonyítani, úgyhogy most százszázalékosan az Európa-ligára koncentrálnak. Én sem csináltam semmit másképp amiatt, mert most ennyire erős az ellenfél. Minden meccsre százszázalékosan felkészülünk, nem lennénk profik, ha csak a komoly gárdák ellen tennénk így. Jobb napot kell kifognunk, mert a pontszerzés lesz a célunk, de ez nagyon nehéz lesz.”

Vécsei Bálintról elmondta: jó eséllyel pályázik arra, hogy pályára lépjen a Leverkusen ellen, miközben Botka Endre és Somália nem is utazott el a csapattal, mind a ketten sérültek.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

TEKINTSEN BELE A BAYARÉNÁBA, MAJD A FERENCVÁROS EDZÉSÉBE

A Bayer Leverkusen sajtótájékoztatójáról ITT olvashat.

EURÓPA-LIGA, 2021–2022
A G-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ
SZEPTEMBER 16., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Bayer Leverkusen–Ferencváros
18.45:
Real Betis–Celtic

2. FORDULÓ
SZEPTEMBER 30., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Celtic–Bayer Leverkusen
21.00: Ferencváros–Real Betis

3. FORDULÓ
OKTÓBER 19., KEDD
16.30:
Celtic–Ferencváros
OKTÓBER 21., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Real Betis–Bayer Leverkusen

4. FORDULÓ
NOVEMBER 4., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Bayer Leverkusen–Real Betis
21.00: Ferencváros–Celtic

5. FORDULÓ
NOVEMBER 25., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Bayer Leverkusen–Celtic
18.45: Real Betis–Ferencváros

6. FORDULÓ
DECEMBER 9., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Celtic–Real Betis
21.00: Ferencváros–Bayer Leverkusen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik