Diaby és Wirtz parádézott, a Leverkusen kiütötte a Betist

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 20:52
null
Moussa Diaby (19) két gólt szerzett, majd kiosztott két gólpasszt is (Fotó: Getty Images)
A német Bayer Leverkusen a vártnál jóval simábban, 4–0-ra legyőzte a spanyol Real Betist a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában, a G-csoportban, melyben a Ferencváros is szerepel. Moussa Diaby és Florian Wirtz parádézott, a hosszabbításban pedig két játékost is kiállítottak.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) 4–0 (1–0)
Leverkusen, BayArena. Vezette: Anthony Taylor (angol)
Leverkusen: Hradecky – Hincapié (Sinkgraven, 77.), Tapsoba, Tah, J. Frimpong (Recosz, 88.) – Demirbay, Andrich – M. Diaby, Wirtz (Kossounou, 88.), Adli (Amiri, 77.) – Paulinho (Palacios, 68.). Vezetőedző: Gerardo Seoane
Betis:Rui Silva – Miranda (A. Moreno, a szünetben), V. Ruiz, Bartra, Bellerín – William Carvalho (Canales, a szünetben), G. Rodríguez – Ruibal (Rodri, 59.), Fekir, Joaquín (Juanmi, 79.) – Iglesias (Willian José, 71.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
Gólszerző: M. Diaby (41., 52.), Wirtz (86.), Amiri (90.)
Kiállítva: Demirbay (90+3.), ill. Fekir (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt mindkét csapat 7 ponttal állt a G-csoport első két helyén, így tudták a felek, egy esetleges győzelemmel közel kerülnek ahhoz, hogy megnyerjék a kvartettet. Ez a tempón is meglátszott, hiszen lendületesen, támadó felfogásban kezdtek – igaz, valamelyest már ekkor is a Leverkusen volt kezdeményezőbb.

Az első negyedórát követően aztán egyértelművé vált a hazaiak fölénye, s többször is közel jártak a gólhoz. Amine Adli nagyszerű lövése átjutott a kapuson, de Marc Bartra a gólvonalról mentett, majd Moussa Diaby sarokkal osztott ki egy kulcspasszt Frimpongnak, aki kilőtte ugyan a rövid sarkot, ám lesen volt.

A nyomás végül a 41. percben érett érvényes góllá: Florian Wirtz nagyszerűen emelte a labdát Moussa Diaby elé a tizenhatoson belül, a francia szélső pedig kapásból kilőtte az alsó sarkot (1–0).
A második félidő eleje sem alakult másképp, a Leverkusen folyamatosan veszélyt jelentett a Betis kapujára, az 52. percben pedig megszerezte a második gólját is: Wirtz lövését blokkolták, Diaby elé került a labda, aki átvétel nélkül rúgta el azt a tizenhatoson kívülről, s Victor Ruizon megpattanva a kapuban kötött ki a próbálkozás (2–0).

Moussa Diaby első gólja

A folytatásban is a hazaiak voltak aktívabbak, de Nabil Fekir szabadrúgásából a Betis is veszélyeztetett – a felső lécet találta el a francia. A hajrában aztán kiütés lett a vége, a két gólt szerző Diaby két gólpasszt is kiosztott: a 86. percben Wirtz, négy perccel később pedig Nadiem Amiri volt eredményes.

A 93. percben balhé tört ki a pályán – Kerem Demirbay rúgott oda Nabil Fekirnek feleslegesen, a francia pedig megragadta ellenfele arcát, mindkettőjüket kiállították.

ONLIVE TUDÓSÍTÁS, KEZDŐCSAPATOK, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Ferencváros–Celtic (skót) 2–3 (1–2)

Budapest, Groupama Aréna, 16 501 néző. Vezette: Veríssimo (portugál)
FTC: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja, 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.) – Nguen (R. Mmaee, 67.), Zachariassen (Mak, 67.), Zubkov (Szánthó, 79.) – Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger
CELTIC: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic – Turnbull, Bitton (J. McCarthy, 78.), C. McGregor – Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Mikey Johnston, 70.). Vezetőedző: Ange Postecoglou
Gólszerzők: Juranovic (11. – öngól), Uzuni (86.), ill. Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayer Leverkusen 4 3 1
11– 2 +9 10
2. Real Betis 4 2 1 1 8– 9 –1 7
3. Celtic 4 2
2 8–10 –2 6
4. FERENCVÁROS 4

4 4–10 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik