A csereként beálló Pépé megmentette az Arsenalt

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 20:55
null
Nicolas Pépé megmentette az Arsenalt (Fotó: AFP)
Az Arsenal és az Eintracht Frankfurt is hozta a hazai kötelező győzelmet az Európa-liga F-csoportjának 3. fordulójában, de fölényes hazai sikerről egyik esetben sem beszélhetünk.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR,3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Arsenal (angol)–Vitória Guimaraes (portugál) 3–2 (Martinelli 32., N. Pépé 80., 92., ill. M. Edwards 8., B. Duarte 36.)
Eintracht Frankfurt (német)–Standard Liege (belga) 2–1 (Abraham 28., Hinteregger 73., ill. Amallah 82.)

ARSENAL–GUIMARAES ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Sokat elmond az Arsenal Vitória ellen bemutatott futballjáról, hogy miközben a szünetben a sztárjait pihentetni akaró menedzser, Unai Emery éppen beküldte a Dani Ceballos, Mattéo Guendouzi kettőst, több szurkoló fáradságot nem kímélve eszközöket keresett arra, hogy írásban is távozásra szólítsa fel a mestert.

Vezetett ugyanis a sérülésektől tizedelt (!) portugál csapat úgy, hogy többször is bravúrral védett a londoni kapus, Emiliano Martínez, ráadásul az első gólt az ősi rivális Tottenham neveltje, az angol U20-as válogatott szélső, Marcus Edwards szerezte. Egyenlített ugyan sok helyzete közül egyet gólra váltva a 18 éves középcsatár, Gabriel Martinelli, de a sokadik hazai védelmi hiba után a vendégek fordulhattak előnnyel szünetre.

Sokkal jobban a pihenő után sem futballozott az Arsenal, két ziccerrel nyitott ugyanis a portugál csapat, erre már beállt a nyáron vett Nicolas Pépé is – és megnyerte a mérkőzés az Arsenalnak!

Két remekbe szabott szabadrúgással, amelyet a hazaiak két cserejátékosa, Pépé (a portugál középpályás Pépé) és Rochinha hozott össze, fölöslegesen. 3–2

Ezt megelőzően legutóbb Luis Suárez lőtt két szabadrúgásgólt egy El-mérkőzésen, még 2013-ban, a Liverpool színeiben, a Zenitnek.

Hatalmas lépést tett a továbbjutás felé az Arsenal, de a játékosok és a stáb sokkal inkább tűnt megkönnyebbültnek a lefújás után, mint boldognak...

ARSENAL–GUIMARAES ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A csoport másik mérkőzésén a Frankfurt két védője, David Abraham és Martin Hinteregger góljával 2–1-re nyert a Standard Liege ellen, így feljött a második helyre az Arsenal mögé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik