El: a Cselik Niksics 6 mérkőzésen 27 gólt kapott

Vágólapra másolva!
2013.07.12. 07:46
A montenegrói Cselik Niksics történetében a Honvéd elleni két Európa-liga mérkőzés volt az ötödik, illetve hatodik európai kupameccs. A hat meccsen összesen 27 gólt kapott az együttes.

A Cselik Niksics először egy évvel ezelőtt a montenegrói kupagyőztes jogán szerepelhetett az európai porondon. Akkor a bosnyák Borac Banja Lukát 3–3-as döntetlennel (1–1 és 2–2), idegenben szerzett több góllal még búcsúztatta, majd egy 4–2-es és egy 7–0-s vereséggel maradt alul az ukrán Metalurh Doneckkel szemben.


A mostani, Honvéd elleni 1–4 és 0–9 után az összesített El-mérlege a Cselik Niksicsnek: két döntetlen, négy vereség, hat szerzett és 27 kapott gól.

Érdekes, hogy mind a 27 gólt a korábbi egyszeres válogatott (még 2004-ben Szerbia és Montenegró színeiben) Zoran Banovics kapus kapta. A védelem összetétele sem sokat változott az elmúlt egy évben, ugyanis a Metalurh elleni két meccsen összesen 11 gólt kapott hátsó alakzatból a korábbi Videoton-játékos Ilja Radovics, Danilo Vukovics, Alekszandar Dubjelvics, Predrag Vidakanics és Darko Bulatovics is pályára lépett tegnap a Honvéd elleni is.

A Cselik Niksics a magyar csapatokkal szembe kerülő montenegróiak közül egyébként papíron az erősebbik montenegrói csapat, hiszen a harmadik helyen végzett a 2012–2013-as bajnoki idényben. Mint ismeretes, az ezek szerint „gyengébb”, a bajnokságban hatodik helyen záró Mladoszt búcsúztatta tegnap a Videotont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik