Torna: Berki szerint mindkét válogatott kijuthat az olimpiára

Vágólapra másolva!
2023.03.18. 11:00
null
Berki Krisztián meglátása szerint a tornászok a végsőkig küzdenek (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
Berki Krisztián, a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója szerint a férfi és a női válogatottnak is van esélye kijutni a jövő nyári, párizsi olimpiára.

 

„A legnagyobb vágyunk, hogy a férfi és a női csapatunk is kijusson Párizsba. Azért is kergetjük ezt az álmot, mert nem elérhetetlen” – nyilatkozta az olimpiai bajnok az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában.

Berki emlékeztetett, hogy tavaly a müncheni Európa-bajnokságon mindkét válogatott nyolc közé jutott, és a világbajnokságon is ott voltak a legjobbak között. Hozzátette, bő harminc év után lehetne ott az olimpián egyszerre a magyar férfi és női csapat, ami legalább tíz főt jelentene.

Meglátása szerint a tornászok a tavalyi sikerek miatt „vérszemet kaptak”, küzdeni fognak a végsőkig, mert fiatal, céltudatos versenyzők, akik egyéniségek, és szerethető csapatot alkotnak.

A sportigazgató elmondta, hogy a legjobbak néhány hazai versennyel és külföldi világkupa-versenyekkel készülnek az áprilisi, törökországi kontinensviadalra, amelyet Kardos Botondnak az ujjműtétje miatt valószínűleg ki kell hagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik