Televízió: 2018-tól csak az Eurosport közvetíthet olimpiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.13. 19:48
A november 13-án új arculattal jelentkező Eurosport kizárólagos jogot szerzett a nyári és téli olimpia közvetítésére a 2018 és 2024 közötti időszakra.

A mai naptól új logó látható az Eurosport csatornáin a képernyő sarkában, s ez csak az első jelentős változás, amelyet a csatorna új tulajdonosa, a Discovery véghezvisz.

„A Discovery színre lépésével az Eurosport máris hatalmas lépést tett előre: 2018-tól ugyanis a csatornáé az olimpiai játékok kizárólagos közvetítési joga. Az olimpia tehát hazatér az Eurosportra, mely minden eddiginél szélesebb tömeghez szeretné eljuttatni a nyári és téli ötkarikás játékok minden mozzanatát" – áll a csatorna magyar nyelvű honlapján megjelent közleményben.

Az írás arra is kitér, hogy az Eurosport1 és az Eurosport2 műsorát a jövőben a hazai piac igényeinek megfelelően alakíthatja, azaz hazai sportesemények közvetítési joga is a csatornához kerülhet, kizárólag a magyar közönséget célozva, amire eddig nem volt példa.

A nemzetközi közlemény azt is kiemeli, hogy az eddig is az Eurosport által közvetített nagy kerékpárversenyek mellett a negyedik tenisz grand slam torna, azaz a wimbledoni bajnokság is a társasághoz kerül, de azt nem lehet tudni, hogy ez vonatkozik-e a magyar nyelvű csatornákra is.

Az Eurosport július óta száz százalékban a Discoveryé. Ezzel az elmúlt két évben két, Magyarországon jelen lévő sportcsatorna család került amerikai kézbe, a Sport Tv-t 2014 februárjában vásárolta fel az AMC Networks.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik