Súlyemelő-vb: rekordmezőny várható, magyar versenyzőt nem neveztek

Vágólapra másolva!
2022.11.11. 12:26
null
Nem lesz magyar versenyző a kolumbiai súlyemelő-vb-n (Fotó: Getty Images)
Az előzetes rajtlista alapján részvételi csúcs várható a súlyemelők év végi, kolumbiai világbajnokságán, amelynek nincs magyar indulója – írja az MTI.

A nemzetközi szövetség (IWF) honlapján közzétett nevezési lista szerint valamivel több, mint hétszáz versenyző készül fellépni a Bogotában december 5. és 16. között esedékes eseményen.

A „rekordgyanús” részvétel azzal együtt összejöhet, hogy hiányoznak az ukrajnai háborúja miatt eltiltott Oroszország súlyemelői, és a Koreai NDK sem küld senkit a kolumbiai fővárosba. Ezúttal Magyarország sem nevezett versenyzőt.

Ott vannak ugyanakkor Egyiptom és Thaiföld reprezentánsai. Ők a tavaly nyári ötkarikás játékokról hiányoztak, mivel mindkét ország el volt tiltva a részvételtől doppingeseteinek nagy száma miatt.

Az eddigi részvételi csúcsot az 1999-es athéni világbajnokság tartja, ahol 626 volt az indulók száma. A görög fővárosban rendezett vb az egyik selejtezős állomása volt a 2000-es sydney-i olimpiának, amelyen először indulhattak női súlyemelők.

A bogotái rajtlistán egy híján mind a 14 tokiói olimpiai aranyérmes szerepel. Az idei világbajnokság az első állomása a 2024-es párizsi olimpiára kvalifikáló versenyeknek. Kolumbiában mind a nőknél, mind a férfiaknál tíz-tíz súlycsoportban rendeznek küzdelmeket, a franciaországi olimpián – szemben a tokiói 7–7-tel – ugyanakkor már csak öt-öt kategóriában hirdetnek győztest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik