Rg: a legnagyobb sportági sztárok jöhetnek Debrecenbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 10:48
null
Ha a számtalan klasszist kinevelő oroszok a 2013-as élversenyzőiket küldik, Debrecenben szőnyegre lép a vk-címvédő Margarita Mamun is (Fotó: Reuters)
A FIG és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség közzétette az előzetes nevezési listát a világkupa 2014. márciusi, debreceni nyitó viadalára, amelyre eddig 28 ország mintegy 290 versenyzője adta le jelentkezését.

A 2014. március 14. és 16. közötti vk-versenyre teljes csapattal jön a tervek szerint az orosz, az ukrán, a fehérorosz, a bolgár és a spanyol válogatott is. Ha mindenki a legjobbjait küldi – az oroszok a nevezési listán ezt jelezték is –, akkor elképzelhető, hogy a 2013-as kijevi világbajnokság összes egyéni aranyérmese (az oroszok részéről minden idők legfiatalabb összetett vb-győztese, Jana Kudrjavceva és Margarita Mamun, valamint az ukrán Hanna Rizatdinova) és győztes csapata (Fehéroroszország, Spanyolország és Oroszország) ott lesz a debreceni Főnix Csarnokban.

„„A nemzetközi szövetségtől nemrégiben megkapott listából kiderül, hogy 28 nemzet jelezte a részvételi szándékát, köztük a sportág élvonalába tartozó Oroszország, Fehéroroszország, Spanyolország, Ukrajna, nem utolsósorban pedig Bulgária – nyilatkozta Sipos Mónika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára. – A „nagyok” sorából egyelőre csak Olaszország hiányzik, de a helyzet az elkövetkezendő hónapokban még változhat. Nagy izgalommal és bizakodással várjuk február 12-ét, amikor lezárul a név szerinti nevezés határideje.”

A vk-viadalon a magyar színeket Vass Dóra, Böröcz Bianka, Kécza Daniella, valamint a Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Kun Zsuzsanna, Raub Nóra és Tóth Sarolta alkotta együttes kéziszercsapat képviseli. A világkupa mellett a társházigazda MTK felnőtt és junior nemzetközi viadalt is rendez Debrecenben.

RG-VILÁGKUPA-SOROZAT 2014
Március 14–16. Debrecen (Főnix Csarnok)
Március 22–23. Stuttgart
Április 3–6. Lisszabon
Április 11–13. Pesaro
Május 9–11. Corbeil-Essonnes
Május 22–24. Taskent
Május 30.–június 1. Minszk
Augusztus 9–10. Szófia
Szeptember 5–7. Kazany
A nevezett országok: Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Ciprus, Dél-Afrika, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Grúzia, Horvátország, Izrael, Japán, Kanada, Kazahsztán, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovénia, Törökország, Új-Zéland, Ukrajna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik