Párizs 2024: három hónapot csúszik a Porte de La Chapelle Aréna átadása

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 21:49
null
A Porte de La Chapelle Aréna terve (Fotó: <a href="https://www.sortiraparis.com/news/in-paris/articles/211142-2024-paris-olympics-the-construction-of-the-porte-de-chapelle-arena-begins/lang/en" target="_blank">sortiraparis.com</a>)
Előreláthatólag három hónappal később készülhet el a 2024-es párizsi olimpia egyik helyszínéül szolgáló Porte de La Chapelle Aréna, amelyet jövő ősszel terveztek átadni a szervezők.    

 

Az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz portál szerint az építkezés már tavaly nyáron elkezdődött és valószínűleg 2024 januárjáig be is fejeződik a francia fővárosban, így a késés nem befolyásolja az ötkarikás játékok programját.

A házigazdák többek között a koronavírus-járványra és az ukrajnai háború okozta inflációra hivatkoztak a hétezer néző befogadására alkalmas aréna munkálatainak csúszását illetően.

A párizsi nyári olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik – ebben az időszakban a tollaslabdának és a ritmikus gimnasztikának ad otthont a csarnok –, augusztus 28-tól pedig következik a paralimpia, melyen az erőemelés és ismét a tollaslabda versenyei zajlanak majd a Porte de La Chapelle Arénában.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik